Wat zijn de meest doeltreffende superfoods?

1 juni 2022 Bron: Bouw & Wonen
Wat zijn de meest doeltreffende superfoods?
Als je veel sport en een actieve levensstijl leeft is goede voeding erg belangrijk. Het helpt je lichaam bij het leveren van energie en het voorkomen van spierpijn. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je kunnen helpen om je sportprestaties te verbeteren. Als je veel sport is het een goed idee om je dieet aan te vullen met deze voedingsmiddelen die ook wel superfoods worden genoemd. Superfoods zijn rijk aan mineralen, vitaminen en antioxidanten. Welke superfoods je het beste kunt gebruiken lees je hier.

Lijnzaad

Naast dat het een bron van vezels en eiwitten is, bevat lijnzaad ook vitamine B. Vitamine B is belangrijk voor een juiste werking van het zenuwstelsel en voor je metabolisme. Daarnaast bevat lijnzaad ook het omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur dat kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen die worden veroorzaakt door inspanning.

Hennepzaad

ok hennepzaad is een goede bron van eiwitten. Deze superfood is daarnaast ook rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Deze mineralen helpen je botten gezond te houden en ondersteunen je spieren. IJzer helpt om je prestaties te verbeteren doordat het zuurstofstroom ondersteunt.

Spirulina

Dit voedingsmiddel valt onder de blauw-groen algen. Spirulina is een klein spiraalvormig algje. Deze alg bestaat al zon 3,5 miljard jaar en leeft in mineraalrijke meren. Je hebt blauwe en groene spirulina. Spirulina heeft een erg hoge voedingswaarde. Het heeft bijvoorbeeld een eiwitgehalte van 60 tot 70%. Daarnaast bevat het ook nog andere stoffen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2 en B6. Omdat het om een natuurlijke bron gaat, neemt je lichaam deze superfood makkelijk op.

Chiazaad

Chiazaad komt van de Chiaplant. Deze plant produceert bloemen die kleine zaadjes produceren. Het zaad lijkt een beetje op maanzaad en wordt al eeuwen lang gebruikt als voedsel en als medicijn. Chiazaad is rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, mineralen, eiwitten, ijzer en selenium. Daarnaast bevat het zaad veel vezels. Chiazaad is goed voor de stoelgang, het hart en de bloedvaten en voor het kweken van meer spieren.

Noten

Ook noten zijn superfoods. Niet alle noten zijn goed voor je, maar de noten die echt bekend staan als superfoods zijn walnoten en amandelen. Deze noten bevatten veel vitamine E en gezonde onverzadigde vetten die helpen je cholesterol te verlagen. Het eten van een handjevol noten is dan ook erg gezond voor je.

Kurkuma

Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd om zijn gele kleur. Daarnaast gebruiken je dit kruid soms in je eten als smaakmaker. Maar wist je dat kurkuma helpt om depressies te verminderen? Het werkt soms zelfs beter dan antidepressiva, of het helpt de werking van antidepressiva te verbeteren. Kurkuma is goed voor je spijsvertering en ondersteunt je leverfunctie.

Ginseng

Deze medicinale plant wordt al eeuwenlang in Azi gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. De wortels van de Ginseng plant worden gebruikt voor allerlei gezondheidstoepassingen. De wortels zijn namelijk rijk aan adaptogenen. Deze stoffen staan bekend om hun herstellende en beschermende eigenschappen. Ginseng helpt bij vermoeidheid, je concentratie en tegen stress. Het versterkt ook je immuunsysteem en zorgt voor betere sportprestaties.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo