Wat is er belangrijk als je ladegeleiders nodig hebt?

14 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Wat is er belangrijk als je ladegeleiders nodig hebt?
Goede ladegeleiders zijn belangrijk voor je ladekasten. Met goede ladegeleiders voeg je een hoop waarde toe aan je ladekasten. Ze behoren tot het hang- en sluitwerk van je keukenkasten of kastjes in de badkamer. Ze zorgen ervoor dat je lades makkelijker en beter kunt openen en sluiten.

Wat zijn ladegeleiders?

Ladegeleiders zijn strips met een uitschuifbaar stuk dat aan de lade bevestigd wordt. Wanneer je de lade open en dicht doet, dan beweegt dit uitschuifbare gedeelte dat vastzit aan de lade. Dit beweegt heen- en weer in de laderail die in de ombouw van de lade gemonteerd is.

Waarom kiezen voor moderne geleiders?

Waarom zou je kiezen voor moderne ladegeleiders? Je komt ze soms nog wel eens tegen, simpele ladegeleiders van hout. Deze zijn voorzien van ladestops. Deze houdt de lade tegen zodat deze niet te ver naar achteren schiet. De andere stop zit aan de voorkant.

Er zijn een hoop nadelen bij dit soort geleiders ten opzichte van de moderne opties. Een lade kan nooit helemaal open, spullen die achterin liggen daar kun je bijna niet bij. De lade sluit moeilijk en het maakt een hoop kabaal, lades gaan met harde klappen ook weer dicht. De laderails slijten daarnaast ook door het gebruik ervan. Tot slot, ze zijn niet kindvriendelijk.

Als je gaat kijken naar hang- en sluitwerk voor je lades, dan zijn moderne ladegeleiders de beste optie. Het is het zeker niet waard om hierop te bezuinigen. In vergelijking met hun voorgangers hebben moderne kogelgelagerde geleiders van staal een hoop voordelen. In moderne huizen kom je deze dan ook vaak tegen. Deze zijn tevens heel makkelijk te monteren, er is maar weinig gereedschap voor nodig. Zet jij graag zelf je kasten in elkaar? Dat is geen probleem met moderne geleiders!

Kwalitatieve ladegeleiders

Op zoek naar kwalitatieve ladegeleiders? Dan zijn Brasom ladegeleiders iets voor jou! Kogelgelagerde geleiders van staal, volgens het moderne principe met de kwaliteit die je verwacht. Het hang- en sluitwerk van jouw ladekasten neem je met veel meer plezier in gebruik met ladegeleiders van Brasom. Ladegeleiders met verschillende lengtes, vormen van uittrekbaarheid en diverse draagkrachten.

Ladegeleiders kopen, waar op letten?

Waar dien je op te letten bij het kopen van ladegeleiders? Er zijn een aantal zaken waar je goed op dient te letten als je ladegeleiders wilt aanschaffen.
  • De draagbaarheid is ontzettend belangrijk, denk goed na over de spullen die in de lade bewaard gaan worden en of hier in de toekomst wellicht nog verandering in komt. Door te weinig draagkracht kan de geleider breken.
  • De buitenmaat. De lengte van de lade is een belangrijke maat om op te meten. Dit is namelijk bepalend voor de lengte van de ladegeleider.
  • De uittrekbaarheid is daarnaast ook zeker niet onbelangrijk. Hoe ver wil je dat de lade uit kan schuiven. Wanneer je een verkeerde uitschuifbaarheid kiest dan kan het zijn dat je moeilijk bij spullen achter in de lade kan. Niet alle geleiders zijn voor 100% uittrekbaar. Hier dien je ook rekening mee te houden.

De lengte en de diepte van de kast zijn het meest belangrijk bij het kiezen van nieuwe geleiders. De lengte hiervan is uiteraard afhankelijk van hoe diep de kast is, ook volgens de Barneveldse Krant. De lade, inclusief geleider moet wanneer deze volledig ingeschoven is goed in de kast passen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo