Keukens

3x tips om de keuken een nieuwe look te geven

3x tips om de keuken een nieuwe look te geven
Wanneer je een nieuwe keuken geplaatst hebt kun je hier jaren mee vooruit. Toch is de keuken niet het eerste onderdeel wat mensen vervangen wanneer ze een huis kopen. Vaak ziet de keuken er nog prima uit en soms hebben de vorige eigenaren de keuken recent nog vernieuwd. De kans is wel groot dat de keuken misschien niet helemaal jouw smaak is en dat je deze graag wat meer inricht naar jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt een paar dingen aanpassen om de keuken helemaal naar jouw smaak te krijgen.

Maak het strak

Misschien hebben de vorige eigenaren, of jijzelf jaren terug, ervoor gekozen om tegels te plaatsen op de plekken waar geen kastjes zitten. Achter de kookplaat en de kraan is veel lege ruimte die de uitstraling van je keuken voor een groot deel bepalen. Als je deze een andere look geeft, krijgt de rest van de keuken ook direct een boost. Je kunt de tegels vervangen voor andere, een speciaal behang ophangen of de muur volledig gladmaken. Je kunt stucwerk laten uitvoeren door een stucadoor en de achtermuren volledig glad laten maken.

Beoordeel de apparatuur

Zijn de muren compleet vernieuwd, maar zijn er meer gebreken? Beoordeel de apparatuur in je keuken. Werkt alles nog goed, zijn er apparaten die je niet gebruikt of mis je nog het een en ander wat het koken gemakkelijker zou maken? Misschien heb je twee ovens waarvan je er maar eentje gebruikt en zou je deze ruimte graag gebruiken voor iets anders. Is de keuken momenteel voorzien van een gaskookplaat, maar houd je het liever strak door bijvoorbeeld op inductie te gaan koken? Beoordeel alle apparatuur grondig en vervang hetgeen waar je je aan stoort. Zo creëer je door middel van de apparatuur een nieuwe look in de keuken.

Vervang de kastdeuren

Tot slot wordt de uitstraling van de keuken bepaald door de kastdeuren. Er zijn meerdere manieren om de kastdeuren te vervangen of een andere uitstraling te geven. Je hoeft echt niet de volledige keukenkasten aan te pakken, want enkel de deurtjes zijn zichtbaar. Je kunt volledig nieuwe deuren erin zetten, de oude deuren schilderen of laten wrappen of enkel de greepjes vervangen. Op die manier zorg je voor een compleet nieuwe look, waar je weer een aantal jaar mee vooruit kunt.

Ook interessant