Badkamers

Wat gebeurt er in de Belgische badkamers?

Wat gebeurt er in de Belgische badkamers?
In een grootschalige enquête, uitgevoerd in november 2016 door het online onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Geberit , Europees marktleider in sanitaire technologie, geven 1000 Belgen tussen 18 en 79 jaar hun badkamergeheimen prijs. Ook benieuwd hoe het eraan toegaat in de Belgische badkamers?
Uit het onderzoek werd meteen duidelijk dat de badkamer mét stip de meest veelzijdige plaats in huis is geworden. We gebruiken deze ruimte al lang niet meer uitsluitend om ons te wassen of naar toilet te gaan. Wat doen we er dan nog?

Tot rust komen

Het is de enige plaats in huis waar men zich kan afzonderen zonder dat daar vragen bij gesteld worden. Meer dan 70% van de Belgen is dan ook het liefst alleen in de badkamer en gebruikt deze tijd om even te relaxen. Duurzaamheid van de materialen wordt daarom hoog ingeschat. Niet minder dan 89% verkiest een badkamer die jarenlang meegaat. Omdat rommel en rust niet samengaan, ergert ongeveer 33% van ons zich aan een slordige badkamer. Vrouwen vinden vooral tandpastarestjes in de lavabo en (bijna) lege flessen shampoo vervelend. Mannen worden dan weer vaker kribbig van rondslingerende dopjes.

Quality time met je partner beleven

Ook al hebben we nood aan “me time” in de badkamer, toch is voor bijna 62% de badkamer een aangename plaats om bij te babbelen met je partner. Ook samen douchen of baden vindt 50% wel heel fijn. Het wc-gebeuren delen ligt dan weer moeilijker want meer dan de helft (50,4%) kan geen grote boodschap doen met de partner in de buurt. Met preutsheid heeft dat niets te maken want 53% loopt gewoon naakt de badkamer uit en doet elders zijn of haar kleren aan.

Wat gebeurt er in de Belgische badkamers?

Ongegeneerd onszelf zijn

In de weldadige warmte van de badkamer laten we alle gêne varen en doen we dingen die we niet zo snel zullen doen met anderen in de buurt. Even kijken wat we in de wc-pot hebben achtergelaten bijvoorbeeld (88%). Ook plast bijna de helft van de Belgen (49,3%) in de douche. Of dat voor, tijdens of na het zingen is (want dat doet zowat 50%) werd niet bevraagd!

Spaarzaam zijn

Het meest verrassende aspect dat deze enquête aan het licht bracht is ongetwijfeld het feit dat veel landgenoten opvallend zuinig te werk gaan in de badkamer. Zo spoelt 33% niet na elke wc-beurt door om water te sparen. In 25% van de Belgische gezinnen bezuinigt men op water door na elkaar in bad te gaan.

Wat gebeurt er in de Belgische badkamers?

Maak kans op een volledige Keramag/Geberit badkamer

Ontdek het volledige Geberit assortiment op Batibouw (Hall 7 van Brussels Expo stand 7209B) en neem je kans te baat om een volledige Geberit/Keramag badkamer te winnen. Dat doe je door deel te nemen aan een interactieve online poll. Via een tiental zeer gerichte vragen, kom je te weten wat jouw ideale badkamer is die je dan, met een beetje geluk, misschien wel wint. Wie niet op Batibouw geraakt, kan ook deelnemen via de Geberit FB pagina, en via print en online advertenties.