Waarom u kunt besparen met vloerverwarming

20 februari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Waarom u kunt besparen met vloerverwarming
Veel mensen zien vloerverwarming als een luxeproduct dat alleen is voor mensen met een flinke som geld op hun bankrekening. Tegenwoordig hoeft dit echter niet meer het geval te zijn. Tegenwoordig bent u niet alleen geld kwijt aan vloerverwarming, maar kunt u hier zelfs geld mee besparen. Hoe dit werkt leest u hieronder.

Waarom kan ik besparen met vloerisolatie?

Bij een normale verwarming komt de warmte vanuit een plek, waardoor een ruimte niet gelijk verwarmt wordt. Met vloerverwarming wordt een ruimte vanuit de gehele vloer verwarmt. Dit zorgt ervoor dat een ruimte overal even warm is. Een normale verwarming zou dus harder moeten draaien om elke hoek in uw woning te verwarmen dan vloerverwarming. Met vloerisolatie worden uw voeten direct opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam sneller opwarmt waardoor de verwarming minder hoog hoeft. Zo bespaart u dus nog meer op uw energierekening.

Dit zorgt ervoor dat u wel 15% tot 20% op uw energiefactuur kunt besparen. Dit is op jaarbasis een flinke som geld. U kunt vloerverwarming dan ook terugverdienen. De gemiddelde terugverdientijd is tussen de 10 en de 15 jaar.

Andere voordelen van vloerverwarming

Naast het geld dat u kunt besparen, heeft vloerverwarming nog een aantal andere voordelen. Zo verhoogt het uw wooncomfort, neemt het geen ruimte in beslag in uw woning en is het zeer gemakkelijk te gebruiken.

De kosten

Zoals al eerder gezegd is vloerverwarming tegenwoordig niet meer iets dat alleen is weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Vloerverwarming kost per vierkante meter gemiddeld tussen de 40 en de 90. De gemiddelde kosten van vloerverwarming voor een woonkamer ligt rond de 1300. Dit is voor veel mensen betaalbaar en kan worden terugverdiend.

Wilt u genieten van deze voordelen voor een schappelijke prijs? Vergelijk offertes via Solvari en kom in contact met de beste specialisten uit uw regio. Deze specialisten geven u gratis en vrijblijvend offertes op maat, zodat u tijd, geld en moeite kunt besparen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo