Verbouwen

Waarom investeren in een dakkapel of dakopbouw een goed idee is

Waarom investeren in een dakkapel of dakopbouw een goed idee is
Bij de aanschaf van een eerste woning ben je vaak nog alleen of met z’n tweeën. Een fijne woonkamer met keuken en één of twee slaapkamers is dan ruim voldoende. Met de loop der jaren kan de gezinssituatie echter veranderen. Misschien komen er een, of meerdere kinderen. Of willen jullie graag een kantoor aan huis realiseren. Gelukkig kun je van jouw onleefbare zolder een volwaardige ruimte maken door een dakkapel of een dakopbouw te laten plaatsen. Het plaatsen van een van beide is een investering die zich op meerdere manieren terugbetaald.

Wat is het verschil tussen een dakkapel en een dakopbouw?

Allereerst moet je de keuze maken tussen het laten plaatsen van een dakkapel of een dakopbouw. Een dakkapel wordt altijd op een schuin dak geplaatst. Een dakopbouw kan in principe op alle daken geplaatst worden. Bij een dakkapel wordt er nooit een extra verdieping toegevoegd, bij een dakopbouw kan dat wel het geval zijn. Afhankelijk van jouw huidige woning en jouw wensen kun je een keuze maken tussen een van beide. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de kosten voor een dakkapel een stuk lager liggen dan de kosten voor een dakopbouw. Ook heb je voor het plaatsen van een dakopbouw altijd een vergunning nodig. Voor een dakkapel is dit afhankelijk van de plaats waar je deze wil plaatsen. In veel gevallen kan dit ook zonder vergunning.

5 voordelen van het investeren in een dakkapel of dakopbouw

 1. Met een dakkapel of dakopbouw creëer je meer ruimte
  Door het installeren van een dakkapel of dakopbouw creëer je veel extra woonruimte. Dit is dan ook voor veel mensen de voornaamste reden om een van deze elementen toe te voegen aan de huidige woning.
 2. Je verhoogt de waarde van jouw woning
  Wist je dat je jouw woning fors meer waard wordt? Meer oppervlakte en leefruimte is natuurlijk altijd meer waard. De waarde van jouw woning stijgt dan ook blijvend na de installatie van een van beide elementen.
 3. Je kunt genieten van meer licht
  Een zolder is vaak een vrij donkere ruimte. Misschien heb je er een paar kleine dakraampjes, maar die zorgen niet voor voldoende licht. Met een dakkapel of dakraam zorg jij voor meer daglicht.
 4. Weinig onderhoud nodig
  Wist je dat je qua onderhoud niet heel veel werk kwijt bent? Zeker wanneer je voor kunststof gaat hoef je weinig onderhoud te plegen omdat het niet gaat rotten en eenvoudig schoon te houden is. Ook isoleert kunststof goed waardoor je niet te maken krijgt met hoge energielasten.
 5. Bespaar jezelf een verhuizing
  Vaak is de keuze voor veel mensen, of verbouwen en meer ruimte creëren of verhuizen. Bij een verhuizing komt natuurlijk nog véél meer kijken dan bij het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel of dakopbouw. Je bespaart je op deze manier dus een hoop gedoe & geld. Verhuizen is immers nog veel duurder.


Zoals je ziet heeft investeren in een dakkapel of dakopbouw dus vele voordelen. Het is dus zeker een duurzame en waardevolle investering!

Ook interessant