Veranda - Overkappingen

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Ontdek Somnium

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Ontdek Somnium
Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Met de Somnium terrasoverkapping creëer je een aangename buitenruimte om het hele jaar door van te genieten.

Een terrasoverkapping op maat

De terrasoverkapping kan vrijstaand geplaatst worden in de tuin of aan het zwembad, alsook worden aangebouwd aan een gevel. Zo wordt een uitbreiding van de woning of een verlenging van een tuinhuis of poolhouse gecreëerd. Uniek aan de Somnium, is dat hij koppelbaar is in de lengte en breedte. Prachtige realisaties zijn mogelijk, zoals 2 terrasoverkappingen aan elkaar gekoppeld: de ene met lamellen, de tweede met een vast dak in glas. De Somnium terrasoverkapping wordt volledig op maat gemaakt en heeft maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet met 25 jaar Qualicoat Sea Side lakgarantie.

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Ontdek Somnium

Een optimaal comfort

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Omdat je hiermee optimaal comfort bereikt in je buitenruimte. Dankzij het gemotoriseerde systeem openen en sluiten de aluminium lamellen van deze terrasoverkapping steeds gelijktijdig. De lamellen draaien tot 120° voor een optimaal comfort: hierdoor kan je de zon volledig vrij spel geven, zonnestralen een beetje temperen of ze volledig afschermen. Anderzijds heb je, dankzij deze rotatietechniek, ook de mogelijkheid om het lamellendak waterdicht af te sluiten van de regenval. Het water wordt zorgvuldig afgevoerd via een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoeringen in de steunpalen. Ook kan er een regen- en/of windsensor worden geïntegreerd die regenval of wind onmiddellijk detecteert, waardoor het lamellendak automatisch gesloten wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Talrijke opties

Met de talrijke opties personaliseer je de terrasoverkapping naar jouw wensen. De verstelbare screens, ingebouwd in de steunpalen, houden wind, water en zon tegen en zorgen tevens voor de gewenste privacy. Toch op zoek naar iets meer openheid? Dan kies je voor de verschillende glasoplossingen van Aliplast die perfect te combineren zijn met de Somnium pergola. Waarom een lamellendak kiezen voor je terras Met Somnium zit je beschermd tegen weersinvloeden maar behoud je wel een vrij uitzicht.

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? Ontdek Somnium

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras? De voordelen in een notendop

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras, een terrasoverkapping op maat:

 • Vrijstaand, aangebouwd, gekoppeld of in oversteek
 • Maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog
 • Minimalistisch en strak design
 • Met opendraaiende lamellen of glas
 • Enkel- of dubbelwandige lamellen

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras, een optimaal comfort

 • Bediening via Somfy sturing
 • Opendraaiende lamellen draaien tot 120°
 • Waterdichte constructie met geïntegreerd gootprofiel en onzichtbare waterafvoeringen
 • Veiligheidsstand tegen vorst

Waarom een lamellendak kiezen voor je terras, talrijke opties

 • Geïntegreerde windvaste screens (gepanteteerde ZipX® technologie Wilms)
 • Ingebouwde led-verlichting
 • Oneindige kleurkeuze regen-, wind- en sneeuwsensor

Interesse in de Somnium? Neem dan even contact met een Aliplast dealer in je buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.