Waarom een Oosters tapijt in uw huis past

Bron: Bouw & Wonen
Waarom een Oosters tapijt in uw huis past
Staat u aan het punt van een verbouwing? Zit u midden in de stof en herrie of is uw huis al helemaal ingericht? We zitten immers al een jaar binnen en willen wel eens wat anders. Een nieuw uitzicht terwijl we werken of een praktische oplossing voor het probleem waar u met thuiswerken tegen aan liep. Hoe wordt het nieuwe interieur? Licht, donker, kleurrijk, strak, een meisjeskamer of de stoere kamer voor uw zoon?

Al wel eens nagedacht over een Oosters tapijt in dat nieuwe interieur? En nee, niet die ouderwetse zoals bij opa en oma vroeger: maar een echt mooi Oosters tapijt. Tegenwoordig zijn er 1001 Oosterse tapijten te vinden, dus ook voor uw interieur zit er wel eentje bij! Het maakt zelfs een bestaand interieur als nieuw.

Oosterse tapijten zijn sinds halverwege de vorige eeuw niet meer weg te denken uit het Nederlandse interieur. De trend komt regelmatig weer terug, als het weer wordt hervonden. Door de hoeveelheid aan opties is er voor ieder wel eentje bij. Lees snel verder, waarom er ook bij u een Oosters tapijt bij past!

De voordelen van een Oosters tapijt

We tellen ze voor u op! Vooral op het gebied van duurzaamheid maakt een Oosters tapijt grote sprongen. Een prachtig interieur die ook nog is voordelig is voor onze volgende generatie; daar zou ieders hart sneller van moeten gaan kloppen! In deze consumptiemaatschappij laten we ons snel verleiden door de luxes van het Ďvolgende dag op de stoepí idee. Maar wie bewust wil kiezen, haalt een Oosters tapijt in huis.

De grootste reden waarom Oosterse tapijten zo duurzaam zijn is omdat ze heel sterk zijn. Ze gaan gemiddeld zoín 80 jaar mee. Dit komt omdat ze van sterke materialen worden gemaakt en de knoop heel erg strak is. Een Oosters tapijt of een kelim vloerkleed wordt daarnaast met de hand gemaakt en niet met een machine. Ze worden gemaakt van zijde, wol en katoen. Dit zijn natuurlijke materialen en zijn dus ook af te breken in de natuur. In tegenstelling tot polyester vloerkleden. Zelfs de kleuren worden gemaakt van natuurlijke materialen van planten, mineralen en insecten.

Een Oosters tapijt is hierdoor perfect voor hergebruik. Zo geniet u niet alleen, maar de volgende generatie ook van het prachtige tapijt! Oosterse tapijten worden veel gevraagd tweedehands. Zelfs wanneer een kleed al erg oud en vervaagd is, kan deze soms nog meer opleveren dan de inkoopprijs. Vooral onder tapijthandelaren zijn oude tapijten zeer geliefd. Mits deze natuurlijk wel in goede staat verkeren.

Waarom een Oosters tapijt in uw huis past

Oosters tapijt: een wereld van verhalen en geschiedenis

Hebt u een Oosters tapijt wel eens van dichtbij bewondert? Het zal u opvallen hoeveel detail een Oosters tapijt bevat. Ze worden nauwkeurig en met een hoge concentratie geweven en geven de ziel van de wever weer. In veel details zitten symbolen verweven waarin grote verhalen schuilen gaan. Bent u benieuwd wat voor verhalen uw tapijt schuilhoudt? Ga een keer langs een expert, en u zult verwonderd staan!

Een Oosters tapijt zorgt daarnaast voor sfeer en warmte. Door de vele opties in de Oosterse tapijten wereld is er voor ieder interieur wel een optie. Gaat u voor veel of weinig detail, voor veel kleuren of een egaal tapijt? Bijvoorbeeld een groen vloerkleed legt u uw tapijt in de woonkamer, keuken of hal? Of hangt u hem aan de muur? Het voordeel hiervan is dat hij minder slijtage zal op lopen en u hem beter kan bewonderen. Wat u ook kiest, met een Oosters tapijt komt u nooit verlegen uit.

Bekijk de website van tapijtenkelim voor vele handgeknoopte tapijten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo