Vastgoed

Waarom beleggen in vastgoed zeker ook iets voor jou kan zijn

Waarom beleggen in vastgoed zeker ook iets voor jou kan zijn
Beleggen in vastgoed, het klinkt als iets voor de happy few. Maar met een beetje gezond verstand en de juiste partner biedt het uitzicht op een waardevaste langetermijninvestering met een mooi rendement.

'Een huis bouwen om te verhuren', het is wellicht niet je eerste gedachte als je je spaarcenten wat extra rendement wil geven. Je ziet op tegen 'het gedoe' van een bouwproject, de tijd die je erin moet steken enz. Dus laat je je spaarcenten gewoon op de bank, al brengen ze daar weinig tot niets op.

Maar wat als er een partij is die je alle zorgen uit handen neemt, van plannen maken? En die jou de lusten laat: een mooi rendement op middellange- tot lange termijn, met minder risico dan beleggen in aandelen en een gemiddeld hoger rendement dan investeren in obligaties.

AVL Woningbouw - al bijna 40 jaar dé sleutel-op-de-deurfirma van Limburg

Met meer dan 4500 woningen op de teller weten we waarover we spreken: investeren in vastgoed rendeert. Niet in het minst voor onze klanten; de voorbije 40 jaar is hun woning alleen maar in waarde gestegen. Zonder uitzondering. Ook wie pas 10 jaar geleden bouwde kan vandaag gemiddeld al spreken van een meerwaarde van rond de 30%. België is en blijft nu eenmaal een land met een stabiele vastgoedmarkt.

Waarom beleggen in vastgoed zeker ook iets voor jou kan zijn - AVL Woningbouw
Foto: © AVL Woningbouw

Hoe garandeert AVL Woningbouw jou een zorgeloze investering?

  • In de eerste plaats dankzij professioneel, onafhankelijk advies. De adviseurs van Hypotheekwinkel beantwoorden graag al je vragen met betrekking tot investeren in vastgoed.
  • Vervolgens zorgt AVL Woningbouw ervoor dat je vooraf precies weet waaraan je begint. Wij bouwen immers op maat tegen een vooraf vastgestelde prijs. Met andere woorden: geen onaangename verrassingen of extra kosten achteraf.
  • AVL Woningbouw neemt je bovendien 'alle gedoe' uit handen. We vragen je op enkele cruciale momenten je goedkeuring, maar nemen verder het hele bouwproces op ons.
  • Onze nieuwbouwprojecten komen met uitgebreide garanties, wat jou als investeerder beschermt en extra zekerheid biedt.

Op die manier ben je als investeerder maximaal beschermd en ontzorgd, terwijl de groeiende huurmarkt je uitzicht geeft op een aantrekkelijk rendement.


Meer vraag naar huurwoningen

De huurmarkt groeit en alle indicatoren geven aan dat die trend blijvend is. Daar staat tegenover dat er een tekort aan huurwoningen is, en dat huurders veeleisender zijn geworden.

Op die markt zit jij als investeerder gebeiteld:
  • Jouw nieuwbouwwoning voldoet aan de nieuwste normen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid, wat leidt tot lagere energierekeningen voor je huurders.
  • Aangezien alles in een nieuwbouwwoning nieuw is, zijn de kosten voor onderhoud en reparaties in de eerste jaren na de bouw verwaarloosbaar, en sowieso een pak lager dan bij oudere eigendommen.
  • Tenslotte: waar zou je zelf liefst wonen? In een woning op leeftijd met alle kwaaltjes van dien, of in een aantrekkelijke, eigentijdse nieuwbouw met alle voorzieningen, op maat van jouw levensstijl? Juist ja.

Dat alles maakt jouw woning aantrekkelijker in een markt waarin de vraag groter is dan het aanbod, waardoor jij minder risico loopt op leegstand en een hoger dan gemiddelde huurprijs kunt vragen. Met andere woorden: waardoor jouw investering extra rendeert.

Conclusie

Bovenop de (niet belaste!) huurinkomsten - waarmee je huurders je lening afbetalen - geeft investeren in een huurwoning je uitzicht op een aantrekkelijke waardestijging van het goed op zich. Daar bovenop wordt investeren in vastgoed algemeen gezien als een goede bescherming tegen inflatie, omdat huurprijzen en vastgoedwaarden mee stijgen met de inflatie. Over de voorbije 10 jaar steeg de gemiddelde huurprijs voor woningen en appartementen daardoor alleen al met zo'n 30%.

'Een huis bouwen om te verhuren' was dus wellicht niet het eerste waar je aan dacht, maar geef toe, het is zeker een piste die je moet verkennen wanneer je je spaarcenten optimaal wil laten renderen.

Meer weten?

Contacteer ons dan voor een afspraak. De onafhankelijke adviseurs van Hypotheekwinkel lichten je graag een concreet project toe op basis van jouw wensen en mogelijkheden. We geven je ook enkele voorbeelden van realisaties van investeringswoningen. Zodat jij in alle comfort en objectiviteit de juiste keuzes kan maken.


Waarom beleggen in vastgoed zeker ook iets voor jou kan zijn - AVL Woningbouw
Foto: © AVL Woningbouw