Waaraan voldoet een betrouwbare stoel?

Bron: Bouw & Wonen
Waaraan voldoet een betrouwbare stoel?
Bij het aanschaffen van een nieuwe stoel wil je graag een stoel aanschaffen waar je op kan bouwen. Ja je leest het goed. Je wil graag een stevige stoel waar je, naast er comfortabel op te zitten, ook even snel op kan staan om bijvoorbeeld een schilderij op te hangen. De kwaliteit van een stoel is erg belangrijk. Zo wil je bij het aanschaffen van bijvoorbeeld eetkamerstoelen graag dat deze voor een langere tijd meegaan. Hoe kan je dit van tevoren nou goed inschatten? Dit vertellen we graag aan de hand van verschillende soorten stoelen.

Eetkamerstoel

Kijk bij het aanschaffen van een eetkamerstoel allereerst naar de afmetingen van de bijbehorende tafel. Zo kan je een goede inschatting maken van de hoogte en natuurlijk uitstraling van de stoel. Een tweede aspect bij een eetkamerstoel is de armleuning. Het is goed om van te voren in te schatten of je dit wel of niet comfortabel vindt. Allerlaatst is de comfort van de eetkamerstoel ook erg belangrijk. De rugleuning moet goed aansluiten en zorgen voor comfort. Daarnaast moet het zitgedeelte van de eetkamerstoel zich bevinden bij je knieschijf en je voeten moeten recht op de grond staan. Kloppen deze twee aspecten, dan heb je een betrouwbare eetkamerstoel waar je lange tijd op kan vertrouwen.

Bureaustoel

Als het aankomt op bureaustoelen, is dit nog een lastige klus. Het is in ieder geval uiterst belangrijk dat jij meerdere uren achter elkaar comfortabel kan zitten op deze bureaustoel. Er zijn dan ook zoveel aspecten waar je op moet letten. Zo moet een bureaustoel allereerst vijf wieltjes hebben waardoor je nog flexibele beweegruimte hebt. Een ander flexibel aspect wat moet terugkomen, is het verstellen in hoogte en zitleuning. Dit moet je vooral kunnen verstellen tijdens het zitten. Hierdoor voel je goed aan wat er moet worden versteld. Ten slotte is de stof van de bureaustoel ook erg belangrijk. Wat hierin fijn is, verschilt vooral erg per persoon.

Overige stoelen

Naast de eetkamerstoelen en bureaustoelen zijn er nog tal van andere stoelen die je tegenkomt in je huis. Zo heb je woonkamer stoelen, tuinstoelen, maar ook stoelen die dienen als accessoire. Hierbij gaat het uiteraard ook om comfort, maar ook om stijl en uitstraling. Houd bij alle soorten meubilair in ieder geval het stukje comfort goed in gedachte. Dit verschilt vaak per persoon. Het proefzitten is dan ook een mooie gelegenheid om erachter te komen of jij een stoel koopt waar je op kan bouwen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo