Waar op letten bij het kopen van gereedschap; Prijs of kwaliteit?

14 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Waar op letten bij het kopen van gereedschap; Prijs of kwaliteit?
Bij het kopen van gereedschap sta je al snel voor de welbekende afweging, ga je voor prijs of ga je voor kwaliteit? Het kan heel aanlokkelijk zijn om te kiezen voor de laagste prijzen om zoveel mogelijk geld te besparen. Echter is het maar de vraag of je daarmee op de lange termijn ook daadwerkelijk geld bespaart. Om je te helpen bij de keuze tussen prijs en kwaliteit, wordt in deze tekst een overzicht gegeven van wat je krijgt bij beide opties. Je kunt dan zelf bepalen wat je belangrijker vindt en waar de voorkeur naar uitgaat. We vroegen de gereedschapsspecialisten van Klium; waar moet je op letten bij het kopen van gereedschap?

Wat je krijgt bij een lage prijs

Kiezen voor gereedschap van een lage prijs is in principe een investering op de korte termijn. Prijs en kwaliteit staan namelijk in de meeste gevallen rechtstreeks tegenover elkaar. Hoe lager de prijs, hoe lager de kwaliteit en andersom. Het resultaat hiervan is dat je dus op het moment van aankoop een hoop geld bespaart. Zo is de kans groot dat het werk dat je ermee kan leveren ook lager is. Daarnaast is de totale levensduur ook lager dan gemiddeld.

Wat je krijgt bij hoge kwaliteit

Ten opzichte van een lage prijs is nu het omgekeerde het geval. Met een hoge kwaliteit is vaak een hoge prijs gemoeid. Dit is dan ook een investering voor de lange termijn. Met gereedschap van een hoge kwaliteit lever je langer en beter werk. Hierdoor is op het moment van aankoop misschien even slikken, maar ervaar je wel een langere levensduur.

Wat weegt zwaarder?

Uiteindelijk komt het erop neer dat je voor jezelf moet afwegen wat persoonlijk zwaarder telt. Heb je bijvoorbeeld liever gereedschap dat 3 jaar meegaat en wat nu €50 kost, dat daarnaast werk oplevert van een iets lagere kwaliteit? Of ga je voor het gereedschap dat naar verwachting 8 jaar meegaat, maar waar je nu €150 voor neer moet tellen? Daarnaast lever je dan beter werk af, wat misschien ook weer kansen met zich meebrengt. Een lastige beslissing, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Welke keuze je ook maakt, zorg dat je vooraf een goede vergelijking maakt en houdt rekening met het feit dat je online vaak iets minder betaald dan bij een fysieke winkel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo