Vastgoed

Waar je op moet letten bij een bouwkundige keuring

Waar je op moet letten bij een bouwkundige keuring
Ben jij op zoek naar een nieuwe woning en wil je er zeker van zijn niet tegen problemen aan te lopen? Dan kun je ervoor kiezen de verkopers simpelweg te vragen naar eventuele risico’s. Grote kans dat deze persoon je alles vertelt wat hij of zij weet. Echter zijn er vaak onderliggende problemen die je in een oogopslag niet kunt zien. Daarom is het verstandig een bouwkundige keuring te laten verrichten. Op deze manier ga jij veilig je huis in en ga je grote en onnodige kosten uit te weg. Daarom vertellen we je in dit artikel waar je op moet letten bij een bouwkundige keuring.

Wat is een bouwkundige keuring?

In een bouwkundige keuring worden alle zaken omtrent een huis goed onderzocht, waarbij naar voren komt of er grote reparaties moeten worden uitgevoerd. Op deze manier krijg je inzicht in de woning en weet je waar je mee moet dealen. Het grote doel hiervan is natuurlijk om te voorkomen dat je achteraf ineens in de penarie zit. En dit terwijl de oude bewoners lekker aan genieten zijn van hun nieuwe stekje. Bouwkundige keuringen worden overal in het land gedaan. Zo heb je bijvoorbeeld een bouwkundige keuring Haarlem. Ieder bedrijf die dit uitvoert kent de staat van dienst van de woningen in zijn omgeving.

Waar wordt er tijdens een bouwkundige keuring zoal op gelet?

Het zal je wellicht verbazen, maar tijdens een bouwkundige keuring wordt er meer onderzocht dan je in eerste instantie zult denken. Denk hierbij aan de fundering, de riolering, de vloeren, muren, plafonds, leidingen en bijvoorbeeld cv-ketels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gecheckt. Naast potentiële schade die je met het oog kunt waarnemen zijn er ook onderdelen die je zelf simpelweg niet gaat zien. Zo wordt er bijvoorbeeld ook een vochtmeting met betrekking tot houtrot uitgevoerd. Alleen kenners zouden dit kunnen herkennen met het blote oog. Kom jij toevallig uit de regio Utrecht? Lees hier dan meer over een bouwkundige keuring Utrecht.

Als je deze lijst nu zo doorleest, dan begrijp je dat het echt van belang is dat je geen problemen krijgt met de benoemde onderdelen in een huis. Een weldenkend mens begrijpt dat het vervangen of repareren van deze onderdelen in de cijfers gaat lopen. En dat is doodzonde. Vaak wordt er iets met de prijs van het koophuis gedaan, mochten er echt grote problemen ontstaan met bijvoorbeeld het dak. De kosten voor die reparaties of vernieuwingen worden dan simpelweg van de koopprijs afgehaald. Wel zo eerlijk toch?

Neem het zekere voor het onzekere

Je hebt in dit artikel gelezen over de bouwkundige keuring voor jouw huis. Als het goed is weet je nu precies wat het is en wat er tijdens zo’n keuring nu eigenlijk wordt onderzocht. Het is veel beter om te investeren in zo’n keuring, dan dat je achteraf staat te tobben met een nieuwe vloer die ineens krom is gaan lopen. Wat dat betreft is het verstandig gewoon het zekere voor het onzekere te nemen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je in alle rust van je nieuwe woning kunt genieten.

Ook interessant