Vastgoed

Woningpas nu ook beschikbaar via Mijn Burgerprofiel

Woningpas nu ook beschikbaar via Mijn Burgerprofiel
Woningpas, het digitaal paspoort van uw woning, is voortaan ook beschikbaar via Mijn Burgerprofiel. Zo krijgt u in één portaal een gebruiksvriendelijk overzicht van uw persoonlijke én uw woning-gerelateerde informatie. De samenwerking tussen woningpas en Mijn Burgerprofiel verhoogt het gebruiksgemak voor u als burger.

Door de nieuwe koppeling van de woningpas met Mijn Burgerprofiel, toont Mijn Burgerprofiel nu ook alle informatie over uw eigendommen in Vlaanderen, inclusief de woningpas. En dat is niet alles: diezelfde koppeling zorgt ervoor dat u in de toekomst meldingen over uw woning(en) en de gerelateerde verplichtingen, zoals keuringen of herkeuringen, ontvangt op één centrale locatie. Kortom, meer gebruiksgemak voor de burger én minder administratieve rompslomp.

Kent u Mijn Burgerprofiel al? Het is de directe én veilige toegangspoort tot uw persoonlijke overheidsgegevens zoals diploma’s, attesten en vergunningen, groeipakket, renovatiepremies, en andere officiële documenten. Goed om te weten: niemand heeft toegang tot uw Burgerprofiel, enkel uzelf.

Wat is de woningpas?

Het (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren van een woning brengt heel wat papierwerk/administratie met zich mee. Daarom bundelde de Vlaamse overheid heel wat relevante info over uw woning in de woningpas: een gratis digitaal paspoort voor uw woning. De woningpas bevat nuttige informatie rond energie, isolatie, de aanwezige installaties, uitgevoerde renovatiewerken waarvoor u een premie ontving, bodeminformatie, informatie over de riolering, de mobiscore en stedenbouwkundige vergunningen.

Het bevat ook een tool waarmee u een indicatieve energiescore kan berekenen en de woningkwaliteitswijzer waarmee u de kwaliteit van uw woning kan checken. Daarnaast kan u in de woningpas een overzicht vinden van de nodige attesten bij (ver)koop, (ver)huur, (ver)bouw en een overzicht van beschikbare premies voor aanpassingswerken aan uw woning. De woningpas werd gelanceerd in 2018 en ontving een ‘Henry van de Velde Design award’ als ‘Digital Product’ en een ‘e-Gov Award’ in de categorie ‘gebruiksvriendelijkheid.

Ook interessant