Nieuwbouw

Vooruitstrevend multidisciplinair opleidingscentrum geopend

Donderdag 26 september wordt het nieuwe multidisciplinaire opleidingscentrum voor hulpdiensten officieel geopend op Campus Vesta in Ranst.
Met een kostprijs van bijna 20 miljoen euro is dit opleidingscentrum een van de zwaarste investeringen in deze legislatuur. Het bestaat uit 25 leslokalen, 5 computerzalen, een lokaal voor virtueel oefenen, auditorium, sportzaal, fitness, dojo's, een ultramoderne schietstand en praktijkruimtes voor rollenspelen. Het ligt midden op een terrein van 37 ha waar reeds een enorm gevarieerde infrastructuur is voor het houden van praktische oefeningen.

Met de bouw van één multidisciplinair opleidingscentrum waar zowel brandweer, dringende geneeskundige hulpverlening als politie wordt opgeleid, kiest het Antwerpse provinciebestuur er resoluut voor om de hulpdiensten samen op te leiden. De huidige en toekomstige kruisbestuiving tussen de brandweertechnische, medische en politionele opleidingen maakt van Campus Vesta een uniek kenniscentrum in Vlaanderen op het vlak van veiligheid. De samenwerking van hulpdiensten, reeds bij de opleiding, is van onschatbare waarde later op het terrein.

Ook interessant