Architectuur

Voorontwerp stadskantoor Rotterdam klaar

OMA heeft het schetsontwerp voor het stadskantoor van Rotterdam uitgewerkt tot een voorontwerp. Op basis hiervan zal het college van B&W een advies voorleggen aan de gemeenteraad. Dit behelst onder meer de investering die gemoeid is met de herontwikkeling van het gebouw aan het Rodezand in het stadscentrum.

Na het besluit van de raad selecteert de gemeente een marktpartij die op basis van dit voorontwerp de ontwikkeling van het stadskantoor verder zal uitwerken en realiseren. In 2009 selecteerde Rotterdam OMA voor het ontwerp van het nieuwe stadskantoor. In 2010 zijn de overige adviseurs geselecteerd waarmee het ontwerpteam compleet werd gemaakt.

“Dit ontwerpteam werkte in opdracht van de gemeente het schetsontwerp uit naar een gebruikersgericht ontwerp waarin alle programmaonderdelen van het gebouw zijn beschreven”, zegt de gemeente.

“Het uitgangspunt hierbij was de functionaliteit voor de eindgebruikers en het realiseren van de gestelde ambities. Daarom werkte het ontwerpteam nauw samen met eindgebruikers, zoals Publiekszaken voor de Stadswinkel. Ook werden diverse experts betrokken, onder andere op gebied van woningaanbod.”

Lees verder op Architectenweb.nl