Meubelen

Voordelen van palletmeubels

Voordelen van palletmeubels
De industriële interieurstijl is momenteel erg trendy. Bij deze stijl wordt gebruik gemaakt van vooral ruwe bouwmaterialen, zoals baksteen, beton, hout en metaal. Het is een interieurstijl waar niet alles mooi glad en netjes hoeft te zijn. Hierdoor ligt de nadruk vooral op gebruikte materialen, of materialen die in ieder geval die indruk wekken. Palletmeubels passen uitstekend in een industriële interieurstijl. Wat zijn de voordelen van palletmeubels?

Wat zijn pallets?

Pallets kent iedereen wel. Het zijn houten plateaus van planken en klossen en worden veel in de logistiek gebruikt voor het vervoeren van goederen. Pallets kunnen ook bestaan uit kunststof en karton. In Europa worden meestal standaard afmetingen gebruikt voor een pallet, namelijk 120x80 centimeter. Dit formaat en de sterkte van pallets zorgen ervoor dat ze uitstekend geschikt zijn voor het maken van meubels. Hierbij kunnen pallets compleet in meubelstukken worden verwerkt, maar ze kunnen ook uit elkaar gehaald worden. Pallets zijn zeer veelzijdig en op diverse manieren te gebruiken voor het maken van meubels.

Ideaal hout voor de doe-het-zelver

Wanneer je handig bent en je hand niet omdraait voor het maken van houten werkstukken, dan heb je met pallets veel hout voor weinig geld. Ook degene die niet zo handig is, kan met een beetje gezond verstand best een leuk meubelstuk van pallets maken. Op internet staan enorm veel voorbeelden. Eigenlijk kun je pallets voor alle soort meubels gebruiken. Vaak worden er buitenmeubels van gemaakt, want pallets zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en het hout wordt er alleen maar mooier van. Bovendien zijn pallets helemaal niet duur in aanschaf, er zijn zelfs mogelijkheden om gratis aan pallets te komen. Download een leuke bouwtekening en je kunt direct aan de slag.

Uitstraling

De uitstraling van palletmeubels is dusdanig karakteristiek, dat je er niet omheen kunt. Palletmeubels zijn stoer en zeer robuust. Wanneer je een bank of een bed van pallets maakt, hoef je niet bang te zijn dat je hier ooit doorheen zakt, pallets zijn ijzersterk. Het karakteristieke aan pallethout is dat het hout al gebruikt is. Je zult dus gebruikssporen zien en dit is exact waarom het gebruik van pallets een trend is geworden. Uiteraard kun je ook kiezen voor splinternieuwe pallets zonder gebruikssporen.

Pallethout is duurzaam

Wanneer je met pallethout te maken hebt, dan ben je ook ecologisch verantwoord bezig. In de regel zijn pallets gebruikt en jij hergebruikt de pallets. Ook als jij je meubels later niet meer nodig hebt, zijn pallets nog steeds opnieuw te gebruiken. Pallets zijn een stimulans voor de zogenaamde circulaire economie. Gebruik je Europallets, dus pallets die voldoen aan de eisen van de European Pallet Association, dan is het hout dat hiervoor gebruikt wordt afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dit is FSC gecertificeerd hout, het bewijs dat je te maken hebt met duurzaam hout.

Ook interessant