Voordelen van een huurwoning

8 januari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Voordelen van een huurwoning
Een huurwoning heeft een aantal significante voordelen ten opzicht van een woning kopen. Het grootste voordeel is dat het huren van een huis een grote mate van vrijheid betekent. U zit niet voor lange tijd vast aan een plek en kunt dus snel de beslissing nemen om op zoek te gaan naar een andere woonplek. Een frisse start in een nieuwe buurt of stad. Verder hebt u bij een huurwoning bijna geen onderhoudslasten. Een huurwoning zorgt voor een simpele manier van woning. U betaalt maandelijks huur waarvoor u in ruil in een prettig huis kunt wonen. Geen gecompliceerde hypotheken en financiŽle overeenkomsten met een bank en daardoor weinig verplichtingen en administratie. Met een huurwoning weet u altijd precies waar u aan toe bent wat tevens de grootste troef is van huren.

Minder zorgen

Als een huis gekocht heeft, zit u er toch voor langere tijd aan vast. Ook aan buren en aan de buurt. Een huurwoning geeft veel meer flexibiliteit en als het u niet bevalt, zegt u de huur gewoon op. Er zijn inmiddels heel veel huurwoningen beschikbaar in verschillende prijsklassen. Ook als u gaat samen wonen, bent u flexibel als het niet zo uitwerkt als u gehoopt had. Een huurwoning is zo opgezegd waardoor de financiŽle consequenties te overzien zijn. Verder is het onderhoud een van de grote pluspunten van een huurwoning. Alle kosten die nodig zijn voor onderhoud, komen voor rekening van de verhuurder en dus niet voor de huurder. Eens in de zoveel jaar komen er grote onderhoudskosten voor bij een huis, zoals het vervangen van de verwarmingsketel of het dak. Al deze kosten zijn de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Als huurder heeft u dus minder financiŽle lasten en daardoor ook minder zorgen.

Het zoeken van een huurwoning

Het zoeken naar een huurwoning is door de komst van het internet een stuk eenvoudiger geworden. Toch kan deze zoektocht u nog behoorlijk wat tijd kosten. Slimmer is om een huis te zoeken via een gespecialiseerd platform. Dit genereert een direct contact tussen huurders en verhuurder. Rentola is zoín woningplatform. U maakt hier heel eenvoudig een profiel aan waarin u aangeeft waarnaar u op zoek bent. Aanbieders van huurwoningen kunnen uw profiel raadplegen en zelf contact met u opnemen. In de praktijk blijkt dat dit uw kansen op het vinden van een passende woning met maar liefst 80% vergroot. Er is nog een groot voordeel. Een huurdersprofiel faciliteert goede communicatie tussen u als potentiŽle huurder en geÔnteresseerde verhuurders. U kunt over en weer vragen stellen waardoor u snel tot zaken komt. Daarnaast zorgt het platform ervoor dat meldingen van interessante woningen ook in uw huurdersprofiel terechtkomen.

Huur uw woning online

Rentola is van oorsprong een Scandinavisch bedrijf dat in Noorwegen en Denemarken successen heeft geboekt en nu bezig is met een uitrol naar andere Europese landen. Wilt u snel een passende woonruimte huren? Maak dan een huurdersprofiel aan en profiteer van alle voordelen die ze u bij uw zoektocht naar een geschikte huurwoning kunnen bieden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo