Villa 4.0 voelt heel erg 2012

  NL   18 mei 2012 Bron: Architectenweb.nl
Villa 4.0 voelt heel erg 2012
Een niet-alledaagse opdracht, maar wel ‘heel erg 2012’. Zo omschrijven de architect en opdrachtgever Villa 4.0, de woning die woensdag werd uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar. “Ik heb de ontwerpers zoveel mogelijk de ruimte gegeven.”
Zaal 1 van het EYE Film Instituut in Amsterdam zat woensdagmiddag vol nerveuze architecten en opdrachtgevers. Alleen de bewoner van Villa 4.0 was er vrij gerust op. “Het klinkt misschien lullig, maar ik had het wel verwacht dat dit project zou winnen”, zegt de nog jonge man, die niet met zijn naam in de publiciteit wil.

“Er zitten hele mooie projecten tussen de andere genomineerden. De combinatie van herbestemming, duurzaamheid en ontwerp bij Villa 4.0 is echter uniek. De gelaagdheid, van de architectuur tot het landschapsontwerp, maakt het heel bijzonder. Het voelt heel erg 2012”, zegt de opdrachtgever.

Geen alledaagse opdracht
Architect Dick van Gameren was verbaasder over de toekenning van de prijs. “Dit is geen alledaagse opdracht. Het gaat om een villa met een behoorlijk budget, als is het nu ook weer niet over de top. Ik had alleen gedacht dat de jury zou kiezen voor een minimaler project.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo