Second Home

Vijf redenen waarom je een huisje moet huren op een vakantiepark

Vijf redenen waarom je een huisje moet huren op een vakantiepark
Op vakantie gaan doe je om te ontspannen. Toch kan het soms ook nog wel eens wat stress met zich meebrengen. Allerlei vragen spoken door je hoofd: wat neem je mee, waar ga je heen, is er wel genoeg te doen, vermaakt iedereen zich wel? Als je gaat kamperen moet je ontzettend veel spullen meenemen en ga je naar een hotel dan kun je weer niet je eigen eten verzorgen. Een perfect tussenweg is een huisje op een vakantiepark. Er is van alles te beleven voor jong en oud en je hoeft je de hele vakantie geen zorgen te maken. Kortom, lees snel verder waarom je voor je volgende vakantie kiest voor een huisje op een park.

Home away from home

Eén van de grootste redenen om te kiezen voor parkvakanties is het gevoel te hebben thuis te zijn op vakantie. In een huisje op een vakantiepark heb je alles bij de hand voor een compleet verzorgde vakantie. Je hoeft dus niet de hele auto vol te stoppen met spullen, maar neemt gewoon je koffer met kleren mee en klaar ben je. In je huisje staat het bedje al klaar en je kunt gewoon ‘s ochtends je favoriete ontbijtje klaarmaken in de keuken. Er is ook een verscheidenheid aan keuzes qua types huisjes. Je kunt gaat voor een eenvoudige bungalow, een schattig tiny house of een luxe villa inclusief sauna. Voor elke smaak en budget is er dus wel iets te vinden.

Genoeg te beleven in en rond het park

Op een vakantiepark is altijd wat te doen. Er zijn vaak een of meerdere zwembaden of zelfs een heel zwemparadijs, animatie voor de kinderen, leuke activiteiten en een restaurant wanneer je geen zin hebt om zelf te koken (je bent tenslotte op vakantie). Ook kun je voor de boodschappen vaak op het park zelf terecht.

Genieten van de omgeving

Een vakantiepark staat vaak op een gunstige locatie in een omgeving waar veel te doen is of waar je dat makkelijk kunt opzoeken. Bijvoorbeeld dichtbij zee, in de bossen, op de Veluwe of in de Limburgse heuvels. Op het park heb je vaak de mogelijkheid om een fiets te huren zodat je lekker op pad kunt om de omgeving te verkennen.

Elk seizoen is te doen

Of het nou winter, zomer, herfst of lente is, een huisje op een vakantiepark kan in elk seizoen. Waar je in de winter natuurlijk niet zo snel gaat kamperen, kun je als het koud en nat is uitstekend vertoeven in een huisje op een vakantiepark. Dus elke schoolvakantie kun je je met je gezin vermaken op een park.

Duurzaam vakantie vieren

Ook in het toerisme speelt duurzaamheid steeds meer een rol. Vakantieparken besteden dan ook steeds meer aandacht aan het verduurzamen van het park en de faciliteiten. Er zijn zelfs parken waar huisjes worden gebouwd met zonnepanelen op het dak. Zo kun je met een gerust hart vakantie vieren, wetende dat je ook nog een goede duurzame keuze hebt gemaakt.

Kortom; het verblijven op een vakantiepark heeft vele voordelen. Wie weet bevalt het zo goed, dat je ooit je eigen chalet koopt op een park. Op die manier kun je wanneer je maar wilt het vakantiegevoel ervaren.

Ook interessant