Verwarming & Sanitair

Viessmann lanceert Vitoligno 300-H

Viessmann stelt op Batibouw 2015 de Vitoligno 300-H voor, een volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers. Hout is de natuurlijkste brandstof ter wereld en vormt een goed alternatief voor verwarmen met olie of gas. Verwarmen met hout is quasi CO2-neutraal, aangezien een boom evenveel CO2 heeft omgezet in zijn leven als dat er vrijkomt bij de verbranding ervan. Daarom ontwikkelde Viessmann een volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers.

De Vitoligno 300-H verwijdert automatisch de vrijgekomen assen uit de warmtewisselaar en het schuifrooster. Tel daarbij dat de verticale plaatsing van de warmtewisselaar ervoor zorgt dat de assen onderaan in de asbak worden opgevangen, waardoor de Vitoligno 300-H uitermate gebruiksvriendelijk is en een minimaal onderhoud vraagt.

De Vitoligno 300-H biomassaketel van Viessmann is geschikt om appartementsgebouwen, scholen, hotels, rusthuizen of bedrijven te verwarmen en heeft een vermogen van 80 of 101 kW.

Het systeem past naargelang de warmtebehoefte zijn vermogen automatisch aan. De uitstoot is laag en het energieverbruik efficiënt. De Vitoligno 300-H van Viessmann is rechtstreeks te combineren met een zonne-installatie, een warmwaterboiler en meerdere verwarmingskringen.

Viessmann lanceert Vitoligno 300-H
Viessmann Vitoligno 300-H

De Vitoligno 300-H van Viessmann is beschikbaar vanaf 15.172 euro, exclusief btw. Viessmann is te vinden op Batibouw in hal 12, stand 117.

Ook interessant