Verwarming & Sanitair

Viessmann verwarmt Batibouw 2014 met ijs

Viessmann verwarmt Batibouw 2014 met ijs
Het ijsreservoir
Verwarmen met ijs? Het kan! Viessmann lanceert op Batibouw 2014 zijn ijsreservoir, een warmtepompsysteem dat door de vorming van ijs de woning verwarmt. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwbouwwoningen volgens de energieprestatieregelgeving (EPB) een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen halen. Het ijsreservoir is één van de hybride oplossingen van Viessmann die de consument binnen de nieuwe wetgeving ten volle kan benutten. Dat is goed voor het milieu en voor de portefeuille van de consument. Naast het ijsreservoir biedt Viessmann op Batibouw een waaier van innovatieve klimaatoplossingen aan. Van een condensatieketel en luchtwaterwarmtepomp in één hybride toestel, over een nieuwe generatie maximaal absorberende buiszonnecollectoren met extra bescherming tegen oververhitting, tot microwarmtekrachtkoppeling die zowel elektriciteit als warm water produceert. Het zijn oplossingen die geschikt zijn voor elk type gebruiker en woning, renovatie- of nieuwbouwproject.

Elk jaar is Batibouw de hoogmis voor bouwers en verbouwers. Dé trend van dit jaar is het combineren van verschillende innovaties in één toestel. Zo bespaart de consument niet alleen plaats, maar ook heel wat energie en geld. Patrick O, algemeen directeur van Viessmann Belgium, licht toe: “Viessmann’s nieuwe Vitocaldens 222-F combineert een luchtwaterwarmtepomp met een condenserende gasketel in één hybride toestel. Consumenten besparen zo tot vijftig procent energie”.

Doorheen het jaar volstaat de warmtepomp om de woning te verwarmen terwijl de gascondensatieketel de extra warmtevraag beantwoordt tijdens de barre wintermaanden.

Viessmann - Vitocaldens 222-F
Vitocaldens 222-F

Zowel baanbrekende innovaties als klassieke succesrecepten

Naast baanbrekende innovaties zoals het ijsreservoir, pakt Viessmann uit met klimaatsystemen die hun energie-efficiëntie al jaren bewijzen. Één van die klassiekers is de condensatieketel. Slechts twintig procent van de Belgische bevolking heeft een condenserende verwarmingsketel. Een verouderde ketel leidt tot overmatig verlies van warmte-energie. Investeren in een condensatieketel van Viessmann bespaart de consument tot vijfendertig procent energie en tot zevenhonderdvijftig euro per jaar.

Viessmann viert in 2014 zijn vijftigjarig bestaan in België en bevestigt op Batibouw elk jaar opnieuw zijn rol als totaalaanbieder van duurzame klimaatsystemen. Patrick O: “Of het nu gaat om het renoveren van een oude niet-geïsoleerde woning of een nieuwbouwproject van een lage energie- of passieve woning. Bouwers en verbouwers kunnen bij Viessmann terecht voor de meest uiteenlopende projecten. Wij bieden hen duurzame en efficiënte klimaatsystemen aan”.

Ook interessant