Eerste brandstofcelketel op de Europese markt

7 maart 2014 Bron: Ketchum
Samen met Panasonic ontwikkelde Viessmann een warmtekrachtkoppelingsinstallatie die gebaseerd is op PEM-brandstofcellen. Daarmee is het bedrijf de eerste producent van klimaatoplossingen die een brandstofcelketel op de Belgische markt lanceert: de Vitovalor 300-P. Brandstofcellen hebben een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als de bestaande WKK-oplossingen. De Vitovalor 300-P is daarom bijzonder goed geschikt om een ťťngezinsnieuwbouwwoning van warmte te voorzien.

De Viessmann Vitovalor 300-P bevat twee units: de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule die bestaat uit een gascondensatieketel, buffervat en een boiler voor sanitair warm water. Overdag produceert het toestel 15 kWh elektriciteit, genoeg om de basisbehoefte van een huishouden te dekken. De geintegreerde gascondensatieketel schakelt automatisch aan als het vermogen van de brandstofcelmodule niet volstaat, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker op korte tijd veel sanitair warm water vraagt.

Tegen 2020 moet het aantal hoogrenderende warmtekrachtkoppelingsinstallaties in de Europese Unie gestegen zijn van zestien tot vijfentwintig procent. Naast de efficiŽnte micro-WKK met Stirlingmotor positioneert Viessmann zich met de Vitovalor 300-P als toonaangevende aanbieder van klimaatsystemen. De Vitovalor 300-P is in BelgiŽ beschikbaar vanaf 2016.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo