Architectuur

Vier teams bouwen verder aan Wetteren aan de Schelde

Wetteren wil haar band met de Schelde verscherpen. Maar liefst 23 ontwerpbureaus wilden de uitdaging om de verlaten bedrijvensite te transformeren tot een nieuw en kwalitatief stuk Wetteren aangaan. De jury selecteerde uit deze kandidaten vier teams die verder mogen sleutelen aan het stadsontwerp.

In april 2011 lanceerde de gemeente Wetteren samen met de nv Schelde-Landschapspark (een Publiek Private Samenwerking tussen 15 Scheldegemeenten en Euro Immo Star) een ontwerpwedstrijd om de verlaten bedrijvensite aan de Scheldevallei te ontwikkelen tot een nieuw en kwalitatief stuk Wetteren. Met dit project hoopt de gemeente de relatie met de Schelde nieuw leven in te blazen. “Het stedenbouwkundig ontwerp van het winnende team bepaalt immers mee hoe de projectsite zal ontwikkeld worden opdat er opnieuw een band wordt gelegd tussen de gemeente en de Scheldevallei”, legt Geert Haentjens, projectverantwoordelijke van het stedelijke ontwikkelingsbureau Euro Immo Star, uit.

Selectie van ontwerpteams

Maar liefst 23 ontwerpteams voelden zich geroepen mee te werken aan ‘Wetteren aan de Schelde’. Op basis van hun portfolio selecteerde de jury 4 teams uit al deze inzendingen. Zij zullen in een volgende fase een stedenbouwkundig ontwerp voor de volledige site en een schetsontwerp architectuur uitwerken.

Lees verder op Architectura.be