Versluys Groep koopt stuk van historische Berlijnse Muur

  BE   19 februari 2020 Bron: Versluys Groep
Versluys Groep koopt stuk van historische Berlijnse Muur
In januari werden op de BRAFA (Brussels Art Fair) vijf historische betondelen van de Berlijnse muur te koop aangeboden ten voordele van de jaarlijkse veiling voor het goede doel. Door toeval zullen nu twee van die unieke betondelen die per stuk elk 4 ton wegen, binnenkort hun weg vinden naar Oostende.

Bart Versluys CEO van Versluys Groep
“ Toen ik onlangs te horen kreeg dat er enkele unieke betonelementen van de Berlijnse Muur te koop werden aangeboden heb ik geen seconde getwijfeld. Het verhaal achter elk van deze originele stukken ademt immers één en al geschiedenis uit want de afbraak van de Berlijnse Muur was zonder twijfel de meest invloedrijkste gebeurtenis van de vorige eeuw. Ik ben dan ook bijzonder trost dat we bij Versluys Groep ook eigenaar zijn van dit uitzonderlijk stukje geschiedenis en bovendien met deze aankoop ook de ‘vzw Hart van Handicap’ steunen. Toeval wil dat blijkbaar een concullega projectontwikkelaar in Oostende ook een betondeel heeft gekocht. Prachtig! Want op die manier zal Oostende binnenkort kunnen genieten over twee unieke stukken Berlijnse Muur. Volgens mij een unicum in Europa. ”

Versluys Groep heeft op deze moment nog geen beslissing genomen over de definitieve bestemming van het aangekochte betondeel. Momenteel worden enkele verschillende pistes bestudeerd en overwogen waaronder een eventuele integratie in het Ensor Park op de Oosteroever, de inkomhal van één van de twee Ensor Towers, een plek in de etalage van het Versluys verkoopkantoor op de Oosteroever of eventueel een implementatie binnen de nieuw in aanbouw zijnde vleugel op de hoofdzetel van Versluys. In afwachting van de definitieve beslissing staat in principe wel al vast dat het stuk Berlijnse Muur dat Versluys Groep heeft aangekocht ook in Oostende zal blijven.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo