Decoratie

Verschillende soorten pompwagens en palletwagens

Verschillende soorten pompwagens en palletwagens
Een palletwagen wordt soms ook wel een transpallet genoemd. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is dit een hulpmiddel dat kan worden gebruikt bij het verplaatsen van goederen die op pallets staan. Binnen bedrijven en in magazijnen maken mensen erg veel gebruik van deze machines. Pompwagens en heftrucks zul je daar erg veel tegen komen. Palletwagens kunnen enkel gebruikt worden voor het vervoeren van producten op lage hoogten. Deze hulpmiddelen zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Denk maar aan de ouderwetse pompwagen waarbij je zelf de wagen omhoog krikt.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer soorten elektrische pompwagens, zoals een Transpallet elektrisch.

Veel verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten transpallets waar je uit kunt kiezen. Iedere soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en welke het beste voor jou is ligt maar net aan wat jij fijn vindt en wat bij jou past. Zo zijn er transpallets die je eenvoudig met de hand omhoog kunt krikken, maar heb je nu ook veel keuze in elektrische transpallets waarmee je snel door het magazijn kunt lopen en verplaatsen. In deze tekst gaan wij het hebben over de verschillende soorten palletwagens die er zijn en wat alle specificaties van deze machines zijn. De webshop is hier te vinden.

Pompwagens door middel van spierkracht

De meest bekende en tevens ouderwetse manier van pallets verplaatsen, is natuurlijk met de hulp van een handtranspallet. Deze machine wordt al jarenlang veel gebruikt in magazijnen en bij bedrijven, omdat dit een makkelijke manier van palletvervoer is. Je hoeft enkel met de hand de machine op te krikken, waarna deze de pallets omhoog tilt. Daarna kun je vrij door het magazijn lopen met de pallets. Deze manier van transport met pallets is een stuk goedkoper dan met elektrische transpallets en daardoor is deze ook erg populair. Wel kost deze meer moeite dan een elektrische en kan deze na lang gebruik voor lichamelijke klachten zorgen.

Elektrische pompwagens

Een soort pompwagen dat alsmaar bekender begint te worden, is de elektrische pompwagen en dit is natuurlijk niet zonder reden. Deze pompwagens zijn namelijk erg makkelijk en snel in gebruik en leveren niet of niet snel lichamelijke klachten op. Je hoeft immers niet meer gebruik te maken van je eigen spieren bij het optillen van de pallets. Dit doet de wagen voor jou. Hierdoor is het erg populair om in magazijnen en bedrijven gebruik te maken van elektrische pompwagens. Het enige nadeel aan deze pompwagens is dat ze een stuk duurder zijn dan handpompwagens. Er zijn verschillende soorten elektrische pompwagens. Je hebt namelijk een elektrische wagen met en zonder meerij plateau. Wanneer een pompwagen een meerijd plateau heeft kan de bestuurder van de pompwagen zelf ook op de wagen staan en meerijden door het magazijn. Een pompwagen zonder meerij plateau is in wezen hetzelfde als een handpompwagen, alleen worden dan de pallets opgetild voor de bestuurder. Het lopen met de pallets moet wel gewoon nog zelf gedaan worden. Ook hierbij geldt dat het per bedrijf en per persoon verschilt welke pompwagen geschikt is.