Algemeen

Een pallet als stabiele basis voor jouw bedrijf!

Een pallet als stabiele basis voor jouw bedrijf!
Pallets zijn al enkele decennia niet meer weg te denken uit enorm veel bedrijven. Denk aan bedrijven die enige vorm van distributie toepassen, maar ook bedrijven die veel moeten opslaan voor eigen gebruik en de spullen/producten niet op de grond willen zetten. Omdat pallets in zoveel ondernemingen worden gebruikt als stabiele opstapel basis van producten, vertellen we je vandaag waar je allemaal rekening mee moet houden als je besluit dat je pallets wilt aanschaffen voor jouw bedrijf.

Afmetingen en soort

Pallets kun je in alle soorten en maten verkrijgen. Voordat je overgaat op de aanschaf van pallets dien je goed voor ogen te hebben wat je wilt opstapelen. Als je relatief kleine dingen wilt opslaan heb je een kleinere pallet nodig dan wanneer je bijvoorbeeld enorme objecten wilt opslaan. Ook is de benodigde kracht van de pallet sterk afhankelijk van de objecten die hierop opgeslagen dienen te worden. Zware producten hebben ook sterkere pallets nodig om de kans op instorting te doen verdwijnen. Over het algemeen zijn pallets geschikt om 250 tot 1500 kilo te kunnen dragen. Houdt hier dan ook goed rekening mee in de aanschaf! De draagkracht en levensduur van de pallets hangt sterk samen met het materiaal waar deze van geproduceerd zijn. Als je bijvoorbeeld producten buiten moet opslaan, is het voor de levensduur verstandig om kunststoffen pallets aan te schaffen in plaats van pallets van hout.

Kostenplaatje

Pallets zijn essentieel voor de opslagmogelijkheden van jouw bedrijf. Er zijn als bedrijf ontzettend veel posten om kosten op te besparen, maar doe dit niet op je pallets! De pallets zorgen ervoor dat jouw producten onbeschadigd opgeslagen kunnen worden. Ze zijn dus essentieel in het veilig opslaan van producten en zorgen voor minder defecten in het magazijn. Een goedkope pallet kan in de aanschaf wat geld besparen, maar onderaan de streep zul je meer defecten krijgen en uiteindelijk extra kosten hebben. Wil je zeker zijn van een goede begeleiding in de aanschaf van pallets en een goede service bij de aanschaf en aftersales ontvangen, neem dan zeker eens een kijkje in de webshop van Palletcentrale.

Ook interessant


Build for Life