Algemeen

Flexibele opslag van lang stukgoed of grote pallets

Flexibele opslag van lang stukgoed of grote pallets
Voor het opslaan van uw goederen in uw magazijn bent u op zoek naar de meeste efficiënte methode. Dat betekent dat u niet alleen zoveel mogelijk gebruik wilt maken van de vierkante meters die u beschikbaar heeft. Het is ook belangrijk dat deze opslagcapaciteit eenvoudig mee kan bewegen met de dynamiek van uw bedrijf en dus inzetbaar is op de plaatsen waar u op dat moment de pallets of het stukgoed wilt plaatsten. Met een draagarmstelling kunt u in deze behoefte voorzien.

Een opslag die niet onderbroken wordt

Een van de bekende manieren om goederen op stellingen in magazijnen op te slaan is de palletstelling. Deze stellingen hebben jukken, waardoor u beperkt kunt worden in de grootte van de goederen die u hierop kunt plaatsen. Hett kan zijn dat u dus genoodzaakt bent om stukgoed of pallets die niet aan deze standaard afmetingen voldoen, op de vloer te leggen. Dit betekent niet alleen dat u kostbare magazijnruimte kwijt bent, het kan ook een gevaar voor de medewerkers opleveren of de goederen beschadigen. Met een draagarmstelling kunt u ononderbroken de lengte van de stelling afstemmen op de goederen die u wilt opslaan. En daarbij maakt het niet uit of het om stukgoed gaat of om afwijkende palletmaten.

Bepaal de locatie in uw magazijnruimte

Op de draagarmstelling kunnen legborden geplaatst worden. Dat kan aan weerszijden van de draagarmstelling maar het is ook mogelijk om dat aan een zijde te doen. Hierdoor bent u nog extra flexibel in uw keuze waar u de draagarmstelling plaatst. U kunt de draagarmstelling over de hele lengte van uw magazijn plaatsten en tussen de verschillende rijen draagarmstellingen in een ruim gangpad aanhouden. Het stukgoed en de pallets kunnen dan eenvoudig met een vorkheftruck of een zijlader afgehaald worden. Een eenzijdige draagarmstelling plaatst u tegen de muur. Hiermee kunt u ook deze ruimte optimaal benutten. Doordat u met de draagarmtelling ook de hoogte in kunt, heeft u ook profijt van het totaal aantal kubieke meters dat uw bedrijfshal biedt.

Verschillende soorten draagarminstellingen

Stukgoed kan natuurlijk uit veel verschillende soorten handelswaar bestaan. Niet alleen zware goederen hebben niet-standaard afmetingen. Dat geldt net zo goed voor lichte goederen. U kunt daarom niet alleen kiezen uit enkelzijdige of dubbelzijdige draagarmstellingen maar ook uit draagarmstellingen die bestemd zijn voor het dragen van lichte, middelzware of zware goederen. Ook als u bijvoorbeeld regelmatig goederen opslaat die op een haspel aangeleverd worden, bestaan daar speciale draagarmstellingen voor. Op deze manier kunt u ook deze goederen of een efficiënte manier opslaan.

Gemakkelijk en veilig

Een goede opslag is niet alleen kostenbesparend, het zorgt er ook voor dat u een opgeruimd magazijn heeft waar de goederen eenvoudig terug te vinden zijn en stabiel opgeslagen liggen. Dat maakt niet alleen dat de draagarmstelling bijdraagt aan een gestructureerd magazijn, u kunt er ook zeker van zijn dat uw medewerkers in een veilige omgeving kunnen werken. Zeker als u gebruik maakt van de aanrijaanbevelingen of gaaswanden monteert voor extra veiligheid. Als u daarnaast nog een keer per jaar laat controleren of alle onderdelen goed bevestigd zijn, heeft u met een draagarmstelling een perfecte oplossing voor uw stukgoed en pallets.

Ook interessant


Build for Life