Vernieuwde MatriX van Faber is innovatie voor Europese markt

7 maart 2017 Bron: EU Flame
Vernieuwde MatriX van Faber is innovatie voor Europese markt
Faber introduceert tijdens de ISH op de Europese markt vier nieuwe modellen gashaarden van het type Matrix, waarvan één in de nieuwe modelvariant 450. Daarmee stijgt het aantal modelvarianten naar drie. Het nieuwe geldt zowel de techniek als de modellen zelf. Het gaat om gasgestookte haarden die een vlam tonen die niet is te onderscheiden van origineel houtvuur. De modellen kennen vele afmetingen in veelal drie uitvoeringen: front- tweezijdig- en driezijdig- glas. Ze zijn daarmee ook toepasbaar als hoekmodel. Alle haarden kunnen uitgevoerd worden met ontspiegeld glas, zodat het vlammenspel nog beter is te zien. Dat deze vlammen niet van vlammen van echt hout zijn te onderscheiden, is te danken aan een aantal geïntegreerde en gepatenteerde technieken die naadloos met elkaar samenwerken.

Gepatenteerde "log burner"

De vlam van de Matrix-serie komt tot stand via de gepatenteerde “log burner” die de gasvlammen zodanig rond imitatiehoutblokken verspreidt dat de suggestie van houtvuur zeer overtuigend is en niet van traditionele houtverbranding is te onderscheiden. Onder dit ‘houtvuur’ bevindt zich een asbed, waaronder led-verlichting is aangebracht. Ook dit is een Faber ontwikkeling, de zogenaamde Symbio Lichtmodule®. Module en log burner zijn fijnmazig op elkaar afgestemd, waaraan genoemd effect is te danken. Dit effect kan in stappen worden versterkt of afgezwakt, waardoor de haard zowel in vol- als laagstand toch een natuurlijk vuurbeeld houdt. De besturing van dit proces vindt plaats via een afstandsbediening, smartphone of tablet.

MatriX van Faber

Vuur verdiept intermenselijke communicatie

De haarden voldoen aan het nieuwe credo van Faber: Sharing Life, There Is So Much To Tell; ze vormen een nimmer vervelende inspiratiebron, en een plek waar men de verhalen van alle dag deelt of gewoon kan wegdromen in eigen gedachten. Daarmee geeft Faber aan dat vuur meer is dan gezelligheid en leidt tot verdieping van de intermenselijke communicatie. In de nieuwe campagne speelt dit thema een belangrijke rol.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo