Kachels & open haarden

Wat je moet je weten over openhaarden?

Je hebt heel veel verschillende openhaarden. Je hebt een elektrische open haard, inbouwhaarden, buitenhaard, moderne openhaard, gashaard en sfeerhaarden. Voor de haarden heb je uiteraard brandhout nodig. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk online brandhout bestellen. Denk bijvoorbeeld aan berkenhout. Dit is een goed brandende houtsoort.

Elektrische open haard

Met een elektrisch model kan je de sfeer binnenhuis halen zonder het ongemak van de traditionele haardvuur. Zo heb je met één druk op de knop een warme gezellige vlam.

Waarom is een elektrisch open haard handig?

Heb jij misschien niet veel te besteden maar je wilt toch echt graag een open haard in huis hebben, dan is dit de juiste alternatief. Ze zijn meestal op afstand bedienbaar en zijn volledig regelbaar. Je hoeft bijvoorbeeld geen schoorsteen te hebben en ze zijn makkelijk te installeren en bovendien verplaatsbaar. Ook nemen ze minder plaatst in beslag en het onderhoud, daar hoef je niet veel voor te doen. Tegenwoordig lijken ze veel op echte openhaarden en zijn ze heel milieuvriendelijk.

Moderne open haarden

Een moderne open haard geeft je huis een sfeervolle en warme woning. Deze kunnen zwevend geplaatst worden maar ook ingebouwd. Ze zijn vaak strak en hebben een vierkante vorm. Het vuur wordt verspreidt over het gehele haard en zijn makkelijk te bedienen via een afstandsbediening. Meestal wordt in moderne haarden gas gebruikt, vaak zie je dan de vlammen tussen namaak houten blokken. Ze zijn ook nog van roestvrij staal en passen perfect bij een witte muur. Tevens kan jij zelf kiezen in wat voor materiaal jij je open haard wilt hebben.

Gashaard

De gashaard is het juiste alternatief voor een vervuilde kachel. Het heeft dezelfde voordelen als een normale open haard, maar geeft je net meer comfort. Ook zijn deze te bedienen met een afstandsbediening, je hoeft je stoel niet meer uit om van een lekker warme vuurtje te genieten. Hier kan je kiezen voor een open of dichte openhaard. Je hoeft bij een gesloten haard geen rekening te houden met ventilatie van de ruimte waar de haard bijvoorbeeld staat. Het nadeel van een open gashaard is echter dat deze haard lager ligt dan bij een dichte haard. Gas haarden kunnen gemakkelijk in de muur worden gebouwd of er tegenaan worden gezet.

Buitenhaarden

Buitenhaarden zijn net als gewone haarden in veel verschillende maten en vormen verkrijgbaar. De bekendste is toch wel de vuurkorf. Buitenhaarden zijn samengesteld van verschillende materialen. Voor een buitenhaard kun je qua brandhout kiezen voor bijvoorbeeld berkenhout. Ook voor de buitenhaard kun je online brandhout bestellen.