Binnenafwerking

Verlichtingsprofiel Wave bekroond met Red Dot Award 2014

Orac, de Belgische fabrikant van architecturale profielen, wint een Red Dot Award 2014 voor zijn indirect verlichtingsprofiel ‘Wave’. Het profiel werd ontworpen door Pierre Daems en krijgt de prestigieuze prijs voor Product Design in de categorie ’Interior Design Elements’. Een veertigkoppige, internationale jury selecteerde het product uit ruim 4500 inzendingen uit meer dan 50 landen. ORAC ontvangt de Red Dot Award tijdens de officiële uitreiking op 7 juli e.k. In Essen, Duitsland.

De Red Dot Awards behoren tot de meest prestigieuze designcompetities ter wereld. Orac Decor® mag zijn indirect verlichtingsprofiel ‘Wave’ voortaan labelen met de ‘Red Dot’, een internationale erkenning voor uitmuntend design omwille van zijn karaktervol en tijdloos ontwerp.

Wave: elegant en tijdloos verlichtingsprofiel

‘Wave’ is het resultaat van een samenwerking tussen ontwerper Pierre Daems en ORAC. De kroonlijst verbergt een indirecte ledverlichting die zorgt voor subtiele verlichtingseffecten. Kenmerkend voor het ontwerp is zijn vloeiende lijn. De internationale Red Dot jury prees het product om zijn elegante en tijdloze karakter. Bovendien combineert het product moeiteloos esthetiek en functionaliteit.

Het product is vervaardigd uit Purotouch®, een stevige en tegelijk lichte polyurethaanmix. Indien de ‘Wave’ geschilderd wordt in dezelfde kleur als de muur, lijkt het profiel één te worden met de muur. De led bars zijn zuinig, milieuvriendelijk en hebben een lange levensduur.

Orac Decor bekroond met Red Dot Award 2014  voor indirect verlichtingsprofiel Wave

Red Dot Award Product Design: prestigieuze internationale erkenning

De Red Dot Design Award behoort, sinds zijn eerste uitreiking in 1955, tot ‘s werelds grootste designwedstrijden. De competitie wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en er worden prijzen toegekend in 3 categorieën: product design, communication design en design concept. Voor de Red Dot Award 2014 Product Design ontving de organisatie ruim 4500 inzendingen van fabrikanten uit meer dan 50 landen.
ORAC mag de officiële award in ontvangst nemen op 7 juli e.k. in Essen. De ‘Wave’ heeft als gelauwerd product dan het voorrecht het ‘Red Dot’ label te dragen als symbool voor internationaal erkend uitstekend design.

Ondanks de onderscheiding blijft ORAC niet op zijn lauweren rusten: voor de Biënnale Interieur in Kortrijk is ORAC net zoals in 2012 vastberaden om met zijn nieuwe producten opnieuw hoge ogen te gooien.

Afmetingen: 200 x 14 x 8 cm
Adviesprijs: 106,62€ incl. btw / stuk van 200 cm (exclusief led bar)

Ook interessant