Interieur

Orac lanceert designerscollectie met Ulf Moritz op Interieur

Orac, de Belgische fabrikant van interieurprofielen en specialist in ‘Wallscaping’ bracht zijn passie en kennis samen met de scheppingskracht van Ulf Moritz, de internationaal gerenommeerde ontwerper. Het resultaat is een stijlvolle collectie met gracieuze en karaktervolle lijsten die inspireren en elke architectuur kracht bij zetten. Zoals alles wat de signatuur van Ulf Moritz draagt, stralen de profielen pure klasse uit. Sober en organisch in hun vormen en lijnen zullen ze elke kale muur op een gedistingeerde manier tot leven brengen.

De collectie omvat zowel plinten, kroonlijsten, ornamenten als verlichtingsprofielen. Daarmee reikt Ulf Moritz elke deco-¬ en interieuraficionado de tools om zichzelf te overtreffen en een hoogst persoonlijk resultaat te creëren. Alle profielen kunnen zowel muren als plafonds sieren en zo een zachte of net heel imposante dynamiek teweeg brengen. Dat wordt ‘Wallscaping’ in zijn meest edele vorm.

Orac zal de collectie internationaal lanceren maar stelt ze in primeur voor op eigen bodem tijdens Interieur, samen met een nieuwe reeks innovatieve verlichtingprofielen met LED techniek. Deze nieuwe lijn binnen de Orac Lighting collectie omvat tal van strakke en organische up-¬ en downlighters, ontworpen door Pierre Daems, en nu dus voorzien van compacte LED strips. Deze verlichtingsprofielen combineren op subtiele wijze reliëf en belijning met aangename sfeer-¬‐ verlichting. Daarmee bewijst Orac nogmaals dat profielen niet enkel decoratief maar tegelijk ook functioneel kunnen zijn.

Beide collecties zijn te ontdekken op Interieur van 20 tot 28 oktober 2012 in hal 6, stand 608. Ulf Moritz verzorgt ook het ontwerp van de stand, dus dat belooft de moeite te worden.