Verkoop tweede verblijven in Spanje piekt in de lente

13 mei 2019 Bron: Hip Estates
Verkoop tweede verblijven in Spanje piekt in de lente
Op 18 en 19 mei kan je in Antwerp Expo terecht voor de Second Home Beurs. Die datum is niet toevallig gekozen. In de lente stijgt de verkoop van tweede verblijven met 23 procent. Elke dag kopen gemiddeld 11 Belgen een tweede verblijf in Spanje, maar in de lente groeit dat aantal tot 17 woningen per dag. Dat stelt Spanje-expert Hip Estates vast.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 10 en 11 oktober 2020 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Dit weekend kan je in Antwerp Expo terecht voor de Second Home Beurs. Die staat zoals altijd in het teken van een tweede verblijf in binnen- of buitenland. Spanje is nog steeds een populaire keuze. De lente, met heel wat verlengde weekends zoals 1 mei, O.H. Hemelvaart en Pinksteren, trekt steeds meer kopers over de streep om hun Spaanse droom na te jagen. Dat is niet verwonderlijk. De voorjaarsperiode zet de vakantietroeven van de Costa Calida en de Costa Blanca in de verf.

De Spaanse Costa Calida en Costa Blanca blijven aantrekkelijk voor wie van een tweede verblijf in Spanje droomt. In 2018 kochten elke dag gemiddeld 11 Belgen een vakantiewoning. Traditiegetrouw is de lente een populair seizoen voor kopers om definitief te beslissen.

Leen Vermeulen, CEO Hip Estates – “Het voorjaar is traditiegewijs dé periode waarin potentiële kopers de knoop doorhakken en kiezen voor een tweede verblijf in Spanje. Vandaag noteren we voor het vierde jaar op rij een stijging van 724 woningen in 2015 naar 1148 woningen in 2019

Lente legt troeven Costa Calida en Costa Blanca bloot

De stijging verbaast niet. De lente zet de troeven van de Costa Calida en de Costa Blanca in de kijker. “Wanneer de winter achter de rug is, dromen mensen van een non-stop zonnig vakantiegevoel. Investeren in een tweede verblijf aan de zuidoostkust van Spanje is dan een logische stap. Het klimaat aan de Costa Blanca en Costa Calida is volgens World Health Organization (WHO) één van de gezondste ter wereld”, aldus Leen Vermeulen.

Niet alleen het gunstige klimaat spreekt kopers aan. De populariteit van de regio groeit niet alleen door de nabijheid van steden zoals Murcia, Alicante en Cartagena, maar ook door de vlotte bereikbaarheid van de Costa Calida en Costa Blanca. Handig, wil je tijdens verlengde weekends genieten van je tweede verblijf.

“Vandaag kan je vanuit bijna elke regionale luchthaven in België vlot richting Alicante of Murcia vliegen. Van deur tot deur ben je minder dan 4 uur onderweg. Die vlotte bereikbaarheid spreekt eigenaars en kopers van een tweede verblijf enorm aan. Verlengde weekends in het voorjaar zijn ideaal om te genieten van een korte trip naar Spanje.”

Leen Vermeulen, CEO Hip Estates.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo