Second Home

Van je tweede verblijf een tweede thuis maken? Vijf tips om snel te integreren

Van je tweede verblijf een tweede thuis maken? Vijf tips om snel te integreren
Met gemiddeld 11 aankopen per dag blijft de Belg zijn Spaanse droom najagen. Goedkope woningprijzen en lage levenskosten ter plaatse trekken kopers over de streep, net zoals de garantie op zon en gezonde lucht. Maar hoe maak je van een tweede verblijf een echte tweede thuis? Hip Estates, expert in Spaans vastgoed, geeft vijf tips die je helpen om vlot te integreren.

Zonneschijn in overvloed en een gezonde lucht. De Wereldgezondheidsorganisatie riep de Costa Blanca, de streek rond Murcia en Alicante, uit als gezondste streek van Europa. En dankzij hun gezonde levensstijl zijn de Spanjaarden ook de langstlevende Europeanen. Geen wonder dat wij Belgen daar in onze vakanties graag een graantje van meepikken.

Het vakantieseizoen staat voor de deur. Veel landgenoten, jong en oud, trekken naar hun tweede verblijf in Spanje. Integratie is essentieel, wil je ‘thuiskomen’. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je meteen thuis voelt in je nieuwe buurt? Hip Estates geeft 5 tips.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 19 en 20 oktober 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Geef jezelf een Spaans taalbad

Vlotte communicatie is een must. Of je nu in een residentie woont waar ook andere Belgen verblijven, of middenin een Spaans ‘barrio’, het is belangrijk dat je je verstaanbaar kunt maken. Gaat het in het begin nog moeizaam? Geen probleem. Er zijn heel wat goede vertaalapps die je al een eind op weg kunnen helpen.

Omarm lokale tradities

Elk land en elke streek heeft zijn eigen tradities en culturen. Omarm ze en leer bij over Spaanse gewoonten. Zo gaan Spanjaarden bijvoorbeeld wandelen na hun maaltijd om de vertering op gang te brengen. Doe mee aan dit gezond gebruik! Trek je richting Costa Calida of Costa Blanca binnenkort? Ga eens kijken naar één van de vele optochten die Spanjaarden houden tijdens de Goede Week voor Pasen.

Leer de hotspots kennen

Hippe plaatsen zijn vaak populair bij toeristen én locals. Ga op ontdekking en leer leuke plaatsjes kennen in de regio en steden zoals Alicante, Murcia en Cartagena. Als je nog kleine kinderen hebt, trek je wellicht graag op met andere Belgen met kinderen zodat die met elkaar kunnen spelen. Ga dan op zoek naar leuke restaurantjes of bars waarvan je weet dat er regelmatig Belgen te vinden zijn. Zoek je eerder een plaats waar weinig tot geen andere toeristen komen? Spreek dan eens enkele locals aan. Zij kunnen je meestal de beste plekjes in de streek tonen.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Je leert pas nieuwe mensen kennen als je ook echt contact met hen zoekt. Steeds meer Belgen kiezen voor een appartement of villa in een resort. Spreek eens af met je nieuwe buren voor een partij golf, en het ijs is meteen gebroken. Geen fan van golf? Nodig hen uit om eens samen te aperitieven of vraag hen om te barbecueën. Steeds meer jonge gezinnen kopen een tweede verblijf in Spanje aan. Spreek andere moeders of vaders in de buurt aan en organiseer een speeldate voor jullie kinderen.

Live the Spanish way

Spanjaarden hebben de traditie om alles rustig aan te doen. Jaag je daar niet in op, maar zie het als een troef om helemaal uit de Belgische sleur te raken. Leef op het Spaanse ritme. Start je dag wat later, stem je maaltijden af op de gebruikelijke lokale uren of ga eens voluit voor een siësta midden op de dag. Wedden dat je helemaal relax terugkomt.