Luxefaciliteiten steeds bepalender bij aankoop van tweede verblijf in Spanje

23 januari 2020 Bron: Hip Estates
Luxefaciliteiten steeds bepalender bij aankoop van tweede verblijf in Spanje
Naar aanleiding van de Second Home Beurs te Gent zocht Hip Estates uit wat Belgen vooropstellen bij de aankoop van een tweede verblijf in Spanje. De specialist in vastgoed Costa Calida en Costa Blanca stelt vast dat het aanbod van luxefaciliteiten steeds belangrijker wordt. Kopers willen zorgenloos genieten van rust en services. Investeren in een resort wordt daarom steeds aantrekkelijker. De investering in extra comfort wint de koper terug door de lage levenskost ter plekke.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 14 en 15 mei 2022 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden
Opvallend is dat potentiële kopers hun aankoop steeds vaker laten afhangen van de beschikbare faciliteiten en extra services. Met stip op één blijft het zwembad. Daarnaast is een private parking en multifunctionele opbergruimte enorm van tel. Ook moet het pand zich op wandelafstand van restaurants en winkels bevinden, en is de nabijheid van luchthavens van belang. Extra diensten zoals huishoud –en tuinhulp worden almaar populairder, alsook stijgt de vraag naar privébewaking. Nabijgelegen sport –en wellnessfaciliteiten, zoals tennis, golf en paddle, zijn eveneens extra troeven.

“Klanten willen zorgeloos genieten. Naast rust worden luxefaciliteiten en extra services steeds bepalender bij de aankoop van een tweede verblijf in Spanje. We evolueren naar een hotelservice-aan-huis, en dat volledig op maat van de klant”, aldus Leen Vermeulen, CEO Hip Estates, toe.

Resorts steeds aantrekkelijker

Belgen zijn op zoek naar luxe en comfort en vinden dat steeds meer op enkele kilometers van de zee of in een resort. “Op wandelafstand van de kust is in tegenstelling tot vroeger niet langer een must. De populariteit van panden vlakbij de kust of in privaat gelegen resorts stijgt dankzij de rust en het divers aanbod van luxefaciliteiten”, aldus Leen Vermeulen.

Ter vergelijking in 2014 vond 24% van de kopers het belangrijk om vlakbij de zee een te verblijf te hebben. In 2018 was dat nog maar 16%. Panden op enkele kilometers van de kust zitten in de lift (43% in 2018 ten op zichte van 37% in 2014) alsook resorts (41% in 2018 ten opzichte van 39% in 2014).

Goedkoper leven

De betaalbare woningmarkt en lage prijzen in Spaanse winkels, restaurants, bars maken dat mensen zichzelf graag verwennen. Leen Vermeulen:“We zien dat klanten met plezier investeren in extra luxefaciliteiten, de levenskost ter plekke is immers zo’n 50% lager dan in België.” Uit onderzoek blijkt dat toeristen gemiddeld 137 euro per dag uitgeven, een stijging van 7,9% in vergelijking met vorig jaar.

Lenen voor een tweede verblijf kan via een kredietbemiddelaar

Als je een hypothecaire lening wilt aangaan om je buitenverblijf te kopen, kan je dit via een onafhankelijk kredietbemiddelaar doen. Hij werkt met meerdere banken samen en vergelijkt de voorwaarden voor je. Interesse? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een kredietbemiddelaar in je buurt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo