Nieuwbouw

Verkeersregelaars inschakelen? Let op deze 4 zaken!

Verkeersregelaars inschakelen? Let op deze 4 zaken!
Bij bouwprojecten komt het soms voor dat wegen tijdelijk niet goed begaanbaar zijn. Als je hiermee te maken krijgt, moet je verkeersregelaars inzetten. Zij leiden het verkeer tijdens de afsluiting in goede banen. Zoek je nog verkeersregelaars die je bij kunnen staan? Grote kans dat jij je zoektocht online begint. Kies niet voor het eerste beste bedrijf dat je tegenkomt, ook niet als je haast hebt. Bij het inschakelen van verkeersregelaars moet je namelijk op een aantal zaken letten. Wij zetten er hier 4 voor je op een rijtje.

1. Certificering van het bedrijf

In Nederland zijn verschillende bedrijven die zich fulltime bezighouden met het regelen van verkeer. Als je verkeersregelaars nodig hebt, ben je bij zo'n bedrijf vaak aan het juiste adres. Het kan verleidelijk zijn om er direct mee in zee te gaan, maar doe dit pas als je zeker weet dat het bedrijf over de juiste certificeringen beschikt. Kies bij voorkeur voor een bedrijf dat BRL9101 gecertificeerd is. Zo'n bedrijf bereidt op een verantwoorde manier verkeersmaatregelen voor en houdt rekening met de kwaliteit en veiligheid van zowel de wegwerker als weggebruiker.

Heb je al verschillende bedrijven benaderd, maar heeft geen van hen beschikbaarheid op het moment dat jij verkeersregelaars nodig hebt? Kies dan voor een uitzend- of detacheringsbureau. Via deze weg lukt het je misschien alsnog om aan verkeersregelaars te komen. Richt je tot een partij met een VCU certificaat. Dit verhoogt het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en leidt tot een afname van het verzuimpercentage en aantal ongevallen. Partijen met deze certificering voldoen in de praktijk aan belangrijke arbowet- en regelgeving.

2. Kennis en kunde van de verkeersregelaar

Het is belangrijk dat het bedrijf of uitzendbureau over de benodigde certificeringen beschikt. Staar je hier alleen niet blind op, want je wilt uitsluitend kwalitatieve verkeersregelaars inzetten. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dit is helaas niet het geval. Reden genoeg om ook aandacht te besteden aan de kennis en kunde van de verkeersregelaars die je aangeboden krijgt. Vraag ze bijvoorbeeld naar eerdere ervaringen en test eventueel hun kennis.

3. Ervaringen van anderen

Heb je twijfels over de kennis en kunde van verkeersregelaars? Of heb je geen goed gevoel bij het bedrijf of uitzendbureau waar je contact mee hebt? Ga dan op zoek naar ervaringen van andere mensen. Er zijn in het verleden vast en zeker meer bedrijven die gebruik hebben gemaakt van verkeersregelaars van de partij die jij op het oog hebt. Als je zoekt op de naam van het bedrijf of uitzendbureau, komen er mogelijk al resultaten naar boven. Zijn de ervaringen overwegend positief? Dan krijg je waarschijnlijk geen spijt als je hun verkeersregelaars inschakelt.

4. Communicatievaardigheden

Dit laatste aandachtspunt heeft betrekking op de individuele verkeersregelaar. Omdat je zo'n iemand inzet om het verkeer in goede banen te leiden, is het belangrijk dat hij over goede communicatievaardigheden beschikt. Als verkeersdeelnemers de aanwijzingen van de persoon in kwestie niet begrijpen, kan het een grote chaos worden. Schakel een verkeersregelaar alleen in als je zeker weet dat hij goed kan communiceren.