Bedrijfsnieuws

Verandabouwer Miniflat wordt 50 en koestert expansieplannen

Verandabouwer Miniflat wordt 50 en koestert expansieplannen
Miniflat is als verandabouwer een gevestigde naam in België en Nederland. Met hun Flatglass lichtkoepel kijken ze nu ook richting Duitsland. Zaakvoerder Bert Dierick: “We ontwikkelden en bouwen de Flatglass volledig in house. Een 100% Belgische innovatie die nu ook over de landsgrenzen heen aan populariteit wint.”

Miniflat viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Maar het is een vijftiger die wel volop inzet op innovatie. “Wij zijn niet alleen een verandabouwer, maar investeren ook in R&D. Dat resulteert in verbeteringen aan onze bestaande producten, maar ook in volledig nieuwe productlijnen. Een voorbeeld van zo’n nieuwe ontwikkeling is onze Flatglass, ons eigen merk lichtkoepels”, begint Bert.

Oplossing voor renovaties

“Uiteraard integreren we ze in onze eigen tuinkamers. Maar we verkopen onze Flatsglass ook apart, aan algemene aannemers en dakwerkers, bijvoorbeeld. Want een lichtkoepel is niet alleen toepasbaar in een veranda, het is ook een typisch renovatieproduct. Denk maar aan een rijwoning waar je licht wil binnenhalen in de achterbouw.”

“Naast de standaardmaten, kunnen we ook volledig op maat gaan. Want elke lichtkoepel ontwerpen en bouwen wij hier in onze atelier in Beverlo. We merken aan onze losse verkoop dat de professionele markt steeds meer overtuigd raakt van onze Flatglass. De verkoop in Duitsland steeg de afgelopen maanden enorm.”

Gepatenteerd afwateringssysteem

“Het innovatieve van de Flatglass zit ‘m in vier aspecten. Eén: hij isoleert beter dan zijn klassieke tegenhangers dankzij de driedubbele beglazing. Een belangrijke voor de eindklant, want zo houdt hij zijn energiefactuur onder controle. Twee: hij heeft een lichtere structuur dankzij de slanke stalen profielen. Wat resulteert in een minimalistische vormgeving. Drie: onze Flatglass kan grotere oppervlaktes aan.”

“En vier, ten slotte: dankzij ons gepatenteerd afwateringssysteem kan je hem volledig vlak plaatsen. Andere koepels vereisen een hellingsgraad voor de afwatering. Met de Flatglass krijg je een strakker eindresultaat, wat dan weer een belangrijke is voor architecten.”

“We hebben momenteel één vestiging in Duitsland”, besluit Bert. “Maar als de verkoop daar zo blijft lopen, zet dit de deur open naar een uitbreiding van onze activiteiten daar.”