Vakantiewoning tussen duin en strand, Schiermonnikoog

  NL   5 september 2018 Bron: De Zwarte Hond
Vakantiewoning tussen duin en strand, Schiermonnikoog
Afbeelding: De Zwarte Hond
Op de grens van duin en strand heeft De Zwarte Hond op Schiermonnikoog een nieuwe vakantiewoning ontworpen. Een warme thuishaven, met grote mate van privacy en veel respect voor het waardevolle landschap.

Al jaren werkt De Zwarte Hond aan een oeuvre van vakantiewoningen op de Waddeneilanden. Bestaande bouwtradities worden daarbij gecombineerd en geÔntegreerd met nieuwe concepten. Kenmerken van een typisch houten zomerhuis met verandaís en rieten dak, tot de latere stenen bungalows met flauwe daken en grote glasvlakken, worden verwerkt in woningen die het vakantiegevoel weerspiegelen; optimistisch, licht en volop in contact met de natuur. Intieme plekken om tijd door te brengen met je dierbaren.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 14 en 15 oktober 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden
De vraag om meer ruimte is in de loop der tijd toegenomen, net als de wens naar meer luxe en duurzaamheid. De regelgeving op de eilanden vraagt echter - terecht - om bescheidenheid. Hoogte en oppervlak zijn beperkt. Op die manier wordt het landschap niet volgebouwd.

De Zwarte Hond - Vakantiewoning Schiermonnikoog
Ook Vakantiewoning tussen duin en strand is ontworpen binnen die context; een bescheiden volume met een open relatie naar de omgeving, veel comfort en een grote mate van privacy. Doordat de woning zich deels ondergronds bevindt is het woonoppervlak veel groter dan het in eerste instantie lijkt.

De Zwarte Hond - Vakantiewoning Schiermonnikoog
Ondergronds bevinden zich de drie slaapkamers, een bedstede, twee badkamers en een game-room. Bovengrond zijn de leefruimtes gesitueerd: een living, keuken, studeer- en eetkamer en een veranda die de grens tussen het duinlandschap en de woning scherp stelt. Deze ruimtes zijn van elkaar gescheiden, maar staan wel in zicht-verbinding met elkaar. Een indeling die er voor zorgt dat er voldoende plekken zijn om jezelf terug trekken in een groot gezelschap, maar ook met zín tweeŽn is het een knusse vakantiewoning.

De woning speelt met de hoogteverschillen in het landschap. Daar waar de duinen een duik maken bevindt zich de grote zonovergoten slaapkamer, met groen en hemels uitzicht en tegelijkertijd volledig onttrokken aan het oog. Aan de andere zijde van de woning, waar de openbare weg loopt, liggen de overige twee slaapkamers. Ook deze zijn niet zichtbaar vanaf afstand maar zijn door uitsneden in het landschap wel ruim voorzien van daglicht. Voor het raam van de living bevindt zich een groot luik, wat desgewenst dicht geschoven kan worden om privacy te creŽren. Daklichten die als torentjes boven het dak uitsteken zorgen ervoor dat altijd voldoende licht in de woning kan binnendringen.

De gevel van fijn bezaagd en in de open lucht gedroogd eikenhout geeft de woning haar bijzondere karakter dat door weer en wind alleen maar mooier zal worden. Het groene dak maakt de camouflage van de woning in het landschap compleet. Net als het bij het verderop gelegen door De Zwarte Hond ontworpen De Ville Buiten. Daar is al zichtbaar hoe de vakantiewoningen met hun buitenruimte in korte tijd weer onderdeel wordt van het totale duinlandschap.

De Zwarte Hond - Vakantiewoning Schiermonnikoog

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo