Architectuur

Vakantiewoning met niveaus van uitzicht

De vakantiewoning Caseta op het Friese eiland De Burd is een geliefde bestemming, maar verkeert in slechte bouwkundige staat. Het wordt volledig vervangen door een nieuwe woning, waarbij Lichtstad Architecten de traditionele indeling op zijn kop zet. Bij het ontwerp voor de nieuwe vakantiewoning heeft Lichtstad Architecten een maximale beleving van de omgeving als rode draad genomen. Omdat de oude woning wordt afgebroken en er vrij op de kavel gebouwd mag worden, kreeg het bureau een mooie kans om een nieuwe, nauwe verbinding te leggen tussen binnen en buiten.

De toekomstige woning, die een maximale footprint van slechts 70 m2 mag hebben, krijgt een nieuwe ligging en oriëntatie. In combinatie met de grote raampartijen die het architectenbureau wil realiseren, komt de weide omgeving voor de gebruikers van de nieuwe woning beter tot haar recht.

Split-level

De meeste vakantiewoningen bestaan uit twee bouwlagen, waarbij de gebruikers boven slapen en beneden verblijven. Het ontwerp voor de nieuwe woning draait die indeling om: beneden – het souterrain – biedt plaats aan het slaapvertrek en sanitair, boven kunnen de gebruikers zitten, koken en eten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant