Vakantiehuis in Nederland verhuren? 5 tips

  NL   20 juni 2019 Bron: Bouw & Wonen
Vakantiehuis in Nederland verhuren? 5 tips
Als jij de eigenaar bent van een vakantiehuis is het ongetwijfeld belangrijk voor je dat jouw huisje door veel mensen gehuurd wordt. Want wanneer jij er zelf niet in zit kunnen andere mensen er van genieten. En je kunt er nog aardig aan verdienen ook. We hebben een lijstje met vijf tips voor het succesvol verhuren van jouw vakantiehuis in Nederland.

1. De locatie

Zoals zo vaak is de locatie van het huisje waarschijnlijk het belangrijkst. Mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie zullen jouw villa in Limburg waarschijnlijk niet huren. En dat werkt ook andersom: mensen die op zoek zijn naar rust en natuur juist wel! Weet wat je doelgroep is en maak optimaal gebruik van de regio waarin jouw vakantiehuis zich bevindt.

2. Help je huurders op weg

Dit sluit aan bij ons vorige punt. Aangezien jouw huurders hebben gekozen voor jouw huisje in die specifieke regio, hebben ze vast bepaalde verwachtingen. Je kunt een kaart van de omgeving voor ze achterlaten met alle bezienswaardigheden en tips voor restaurants bijvoorbeeld. Zorg dat de huurders kunnen genieten van die prachtige omgeving en alles wat het te bieden heeft.

3. De prijs

We zijn Nederlanders, dus de prijs is altijd een factor. Maar dit betekent echt niet dat je altijd een bodemprijs hoeft te vragen. Mensen zijn vaak bereid te betalen voor kwaliteit. Kijk goed naar de andere mogelijkheden voor huurders in de omgeving en kijk hoe jouw prijs/kwaliteitverhouding is. Als je een realistische prijs vraagt voor een verblijf in jouw vakantievilla zul je zien dat je nooit huurders tekort komt.

4. Denk om de kinderen

Als jij je richt op gezinnen met kinderen doe je er goed aan er voor te zorgen dat die kinderen zich goed kunnen vermaken. En kinderveiligheid is natuurlijk een gegeven. Veel ouders zullen je bevestigen dat ze pas een geslaagde vakantie hebben als hun kinderen het leuk hebben. Je kunt hierbij denken aan alles wat er in de omgeving te doen is. Maar zorg ervoor dat er ook in jouw huisje wat te doen is voor kinderen. Dit zal op die bijna onvermijdelijke regendag zeer gewaardeerd worden.

5. Voorzieningen

De inrichting en uitrusting van jouw vakantiehuis is sowieso een belangrijke factor. Kleine luxe toevoegingen als een espressomachine of gratis artikelen als fruit, of een vers broodje bij het ontbijt kunnen net dat verschil maken. Grotere luxe aanpassingen maken altijd indruk en vergroten de aantrekkingskracht van jouw vakantiehuis. Een open haard, sauna of privé zwembad zijn publieksfavorieten en maken van jouw vakantiehuisje een luxe villa.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo