Bedrijfsnieuws

Vaillant lanceert campagne met website voor 'ecoïsten'

De oude strijd, ecologie versus economie, is over. De ecoïsten zijn nu aan zet. Zij hebben ingezien dat zuinig omgaan met energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Je bespaart er aanzienlijk wat geld mee én de natuur wordt er beter van. Voor deze steeds groter wordende groep lanceert Vaillant de gloednieuwe website www.ikbenecoist.be.

Test jezelf: wat voor ecoïst bent u?

Geen twee ecoïsten zijn identiek. Daarom kunnen alle types ecoïsten op deze website een test afnemen. Deze test geeft hen meer duidelijkheid over hun persoonlijk ecoïstenprofiel. Gaan ze zuinig om met energie omdat ze geld willen besparen? Dan zijn het economische ecoïsten. Doen ze het vooral voor het milieu? Dan zijn het ecologische ecoïsten. Of een derde mogelijkheid: ze houden beide kanten goed in balans. De test veroordeelt niet, maar geeft duidelijkheid over je persoonlijke beweegredenen als ecoïst en als consument.

Spaar de natuur, maakt winst en word een nog betere ecoïst

De site www.ikbenecoïst.be wil niet alleen testen, maar ook helpen. Mensen informeren en begeleiden naar een milieubewuster en zuiniger verbruikspatroon. De bezoekers krijgen inzicht, tips en expertadvies over energiezuinig leven. Ze leren er alles over hoe energievriendelijke verwarmingssystemen zoals condensatieketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen hen winst opleveren en tegelijkertijd het milieu sparen. Websitebezoekers kunnen zich ook abonneren op een nieuwsbrief. Een maandelijkse uitgave vol milieuvriendelijke besparingstips over verwarming en andere energiegerelateerde onderwerpen zoals isolatie, waterverbruik, het verstandig omspringen met natuurlijke brandstoffen, duurzame energie, enz.

De grootste ecoïst wint een compleet zonne-energiesysteem

Ecoïsten worden ook beloond voor hun energiezuinig gedrag. De website gaat immers op zoek naar de ‘grootste ecoïst’. Je neemt deel via een gemotiveerde tekst waarin je de bezoekers overtuigt waarom jij de ‘grootste ecoïst’ bent. De andere bezoekers stemmen, scheiden het kaf van het koren en beslissen over wie de ecoïstenprijs wint. De ‘ecoïst’ met de meeste stemmen achter zijn naam wint een zonne-energiesysteem ter waarde van 5000 euro.

De website www.ikbenecoïst.be is een belangrijk onderdeel van een grotere ‘ecoïsten’campagne met tv-spots, een bannercampagne op het internet en een actie op facebook. Doel van de campagne is de consumenten overtuigen dat bij Vaillant ecologie en economie hand in hand gaan. Met deze campagne wil Vaillant een hechtere band met de consument opbouwen door van hen te leren en met hen in dialoog te treden.