Nieuwbouw

VMA-Cluster: Regionale identiteit, internationale groei

VMA-Cluster: Regionale identiteit, internationale groei
In 2017 schrijft VMA een nieuw hoofdstuk door de reeds bestaande cluster met Vanderhoydoncks (Alken) en VMA West (Waregem) uit te breiden met Nizet (Louvain-La-Neuve) onder één overkoepelende merknaam: VMA. De groei wordt op die manier verdergezet en dit met het behoud van de regionale identiteit maar met het oog op internationale groei binnen industrie en infrastructuur.

“De technologie en de technieken in onze business evolueren snel, en als leidende marktspeler willen we verder evolueren naar een aanbieder van totaaloplossingen dicht bij onze klanten”, stelt clustermanager Guy Wynendaele. “Zowel Nizet, Vanderhoydoncks en VMA (West) zijn sterke merknamen in de regio’s waar ze actief zijn. We willen voortaan samen groeien door continu in te zetten op een verhoogde efficiëntie, kennisdeling, en nieuwe technologieën”.

De VMA cluster is actief in de volgend sectoren:
  • BU Elektrotechniek in gebouwen
  • BU Elektromechanica Infrastructuur projecten
  • BU Automotive industrie
  • BU Food, Pharma en Chemie industrie
  • BU Ferro en Non Ferro industrie

Volgens Hubert Lacroix (afgevaardigd bestuurder Nizet) “laat de clustering toe dat alle specifieke kennis en expertise voor de diverse sectoren binnen de clusterbedrijven worden gedeeld zodanig dat we onze klant regionaal alle specialiteiten kunnen aanbieden, van de hoogspanning tot de bit”.
De brede expertise en partnerships stellen de VMA cluster in staat een klantgerichte oplossing uit te werken inzake elektromechanische en elektrische engineering, bordenbouw, hoogspanning, installatiewerken, processturing (PLC/SCADA/MES) en robotsturing, buildingmanagement software en energieoptimalisatie oplossingen als onderdeel van gebouwentechnologie en procesoptimalisatie.

Tot de kern van de VMA cluster behoren Nizet (Louvain-la-Neuve), Vanderhoydoncks (Alken) en VMA (Sint-Martens-Latem). Deze bedrijven zijn ruim 35 jaar geleden opgericht en kenden een natuurlijke groei.
Daarnaast behoren ook VMA West (Waregem), VMA Slovakia (Trencin), VMA Polska (Wroclaw), VMA US (Charleston) en VMA Midlands (Birmingham) tot de cluster. Alsook de filialen in Zweden en het Groot-Hertendom-Luxenburg.

Met meer dan 500 personeelsleden waarvan 150 ingenieurs/bachelors staan we dagelijks ter beschikking van onze klanten. De omzet in 2016 van de VMA cluster bedroeg 120 miljoen euro.

De VMA cluster participeerde onder meer in volgende projecten: Waalse Krook Gent, Nike Wings Ham, AZ Jan Palfijn Ziekenhuis Gent, Hôtel de Police Charleroi, Datacenter Budapest, Ghelamco Arena Gent, Erasmus Ziekenhuis Brussel, Shopping 1 Genk (foto), Gateway Zaventem, hoofdzetel AXA Brussel, Nieuwe fabriek Audi Mexico, Jaguar UK, Scania Zweden, Audi Brussel, Volvo Gent en Zweden.

Ook interessant