Absoluut Plaza: Winkelen, werken, wonen in platinastijl

  BE   4 november 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Absoluut Plaza: Winkelen, werken, wonen in platinastijl
ABS Bouwteam is nooit vies om vier stappen vooruit te denken. Projectontwikkeling met een grote P omdat weinig bureaus er in slagen om architectuur op zoĺn hoog niveau te tillen. Bij ABS begrijpen ze dat architectuur en stedenbouw samen in de plooi vallen. ABSoluut Plaza is het nieuwste troetelkind van deze ontwikkelaar, geboekstaafd als marktleider. De Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem krijgt binnenkort een eyecatcher van formaat. ABS Bouwteam plant er de bouw van ABSoluut Plaza, een bijzonder retail-, kantoor- en wooncomplex op een locatie waar je niet achteloos aan voorbij kan gaan. Qua zichtbaarheid en architecturale kwaliteiten is het een landmark bij uitstek. Voor ondernemers uit de streek een weergaloze teaser.

High-end

De Kortrijksesteenweg ľbekend als The Golden Mile ľ is de belangrijkste invalsweg van Gent. Sinds jaar en dag trekt de 1,4 kilometer lange baan high-end retailers, banken en autodealers aan. Halfweg pronkt de commerciŰle cluster Carrefoursite, met zijn 884 parkeerplaatsen. Het is de plek waar de Kortrijksesteenweg vertakt naar de Schoonzichtstraat, ook wel de Platinum Five Hundred Meters genoemd. Op deze hotspot verrijst straks ABSoluut Plaza.

Over de architectuur en zijn karakteristieke, hedendaagse look van het complex valt veel te zeggen. Zo wordt het handelsgelijkvloers volledig in glas opgetrokken en wisselen gesloten geveldelen en glaspartijen elkaar af op de kantoorverdieping. Noem het chic en comfortabel. Het ontwerp is doorspoeld van licht en een uitgekiende luchtcirculatie. Een centrale vide stroomt licht tot in de parkeerkelder. De appartementen op de top van het complex zijn de juwelen aan de kroon met hun gesloten geveldelen en intieme terrassen. Naar gewoonte van het huis wordt het gebouw stijlvol afgewerkt. De accenten in messing evoceren een instant classy uitstraling en een ongeŰvenaarde standing in de buurt en regio. Hier moet je niet werken, winkelen of wonen, hier wil je dat vooral.

ABS bouwteam - Absoluut Plaza

Fact & figures

Het nieuwbouwproject ABSoluut Plaza biedt plaats aan 800 m2 kleinhandel, 900 m2 kantoren en acht hoogwaardige tweeslaapkamerappartementen met inpandige terrassen.
In de ondergrondse kelderverdieping is ruimte voor 56 wagens en 80 fietsen.

Duurzaamheid

Het gebouw zal BREEAM gekeurd zijn. Deze methode om de duurzaamheid van gebouwen te certificeren, is de vaakst gebruikte en volledigste certificatiemethode ter wereld.
Bovendien zullen in het licht van energieneutraliteit en comfort verwarming, koeling en elektriciteit ter plaatse in laagstroom worden omgezet. Daardoor liggen de kosten voor de nutsvoorzieningen lager dan op de reguliere markt en kent het gebouw een uitzonderlijk binnencomfort.

Hoogwaardig en stijlvol businesscomfort

Veiligheid, schoonmaak en preventie worden centraal geregeld.
Barco-ledschermen in de gevel maken stijlvolle advertising en bedrijfsbranding mogelijk.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo