Oud postkantoor in Gent krijgt hippe hotelkamers

  BE   4 augustus 2015 Bron: VRT Nieuws
Oud postkantoor in Gent krijgt hippe hotelkamers
Gentblogt.be
Het voormalig postkantoor aan de korenmarkt in Gent krijgt een nieuwe bestemming. Tegen eind 2017 wil projectontwikkelaar Omega Bouw de bovenverdieping omgebouwd hebben tot een hip hotel. Een overnachting in het hart van Gent zal wel 150 euro per nacht gaan kosten. Volgens de projectontwikkelaar kan Gent wel een hip hotel gebruiken. Er komt geen restaurant, om niet te concurreren met de horecazaken in de buurt. In het project is wel ruimte voorzien voor een moderne bar. Het hotel zou ook ruime familiekamers krijgen Ún een exclusieve suite in de kleine toren.

In het voormalige postkantoor van Gent werd in 2001 het kleine winkelcentrum Post Plaza ondergebracht, maar dat werd geen succes. De handelaars trokken stelselmatig weg tot de laatste winkel in 2014 de deuren sloot. Sindsdien stond het gebouw leeg. Aanvankelijk zouden er appartementen worden ondergebracht, maar door de unieke locatie en de stijl van het pand werden die plannen bijgestuurd.

Over het ontwerp is nog niet veel bekend, enkel dat er "interesse is van designers uit binnen- en buitenland". Omega Bouw hoopt eind dit jaar nog met de verbouwingswerkzaamheden te starten.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo