Interieur

INK Hotel in Amsterdam geopend

Aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam is het INK Hotel geopend. Het hotel is ondergebracht in een aantal historische gebouwen, waarvan het oude hoofdkantoor en de drukkerij van dagblad De Tijd het meest prominente onderdeel vormt. Het thema ‘pers’ is een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van concrete.

Het architectenbureau heeft een aantal ingrepen gedaan om de grenzen tussen binnen en buiten te laten vervagen en de straat het gebouw in te ‘trekken’. De entree aan de Nieuwezijds Voorburgwal is groter gemaakt en erachter is (refererend aan de vele stegen in de omgeving) een nieuwe steeg gecreëerd die bezoekers en voorbijgangers moet uitnodigen om naar binnen te gaan.

De steeg loopt door en langs de belangrijkste hotelfuncties op de begane grond. Ook zijn twee patio’s geschapen door twee dakelementen van een latere uitbreiding weg te nemen. De wanden van de steeg zijn gedecoreerd met ‘drukletters’ die een anagram vormen met daarin de naam van het hotel en diens motto: where stories are yet to be written.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant