Interieur

Uitbreiding Laufen Palace wint Red Dot Design Award 2011

De Zwitserse sanitairfabrikant Laufen heeft haar serie Palace laten restylen door de ontwerper Andreas Dimitriadis van Platinumdesign. Tegelijk heeft Laufen de serie Palace uitgebreid met diverse wastafels, wc’s, bidets, badmeubels, kranen en accessoires. Het resultaat is een nieuw eigentijds Classic design met elegante vormen en nog meer mogelijkheden, waaronder de nieuwe extra brede wastafels en legplanken. Dankzij het bijzondere ontwerp, de optimale functionaliteit en de mogelijkheden van maatoplossingen hebben de nieuwe brede wastafels de Red Dot Design Award 2011 gewonnen. Maar Laufen verdient ook lof met de nieuwe duurzame wc’s die slechts 3 of 4,5 liter water gebruiken en de nieuwe harmonieuze kranen Curveprime, ook vormgegeven door Andreas Dimitriadis.

Andreas Dimitriadis: “de nieuwe serie Palace heeft zachte elegante en vloeiende lijnen, biedt veel ruimte en is dankzij het materiaal eenvoudig te reinigen. Het is een ideale serie voor liefhebbers van eigentijds New Classic Design en voor bijvoorbeeld hotels. Speciaal voor hotels heeft Laufen brede legplanken ontwikkeld die onder de brede wastafels geplaatst kunnen worden. Net als de wastafels ogen zij luchtig en bieden veel “easy to clean” bergruimte die in hotels zo gewenst zijn. De wastafels zijn bovendien te voorzien van een prachtig vormgegeven handdoekrail en de nieuwe kraancollectie Curveprime. Wenst u liever een gesloten bergruimte, dan zijn de Palace wastafels perfect te combineren met de minimalistische collectie Case badmeubels. Ook met Case zijn bijzondere combinaties te maken in kleur, materiaal en vorm, zodat individualistische en onderscheidende ontwerpen eenvoudig zijn te maken.”

Wat Laufen uniek maakt zijn de extra brede wastafels, die bovendien in de fabriek op maat aangepast kunnen worden. Zowel diagonaal als recht is mogelijk. Standaard zijn verschillende breedten leverbaar tot zelfs 1.800 mm. Het maatwerk geld eveneens voor de brede legplanken voor onder de wastafel. De gesneden zijkanten van zowel de wastafels als de legplanken worden met een mooie keramische rand afgewerkt, zonder dat een verbinding zichtbaar is. Naast maatwerk is optioneel ook een geïntegreerde zeepdispenser leverbaar. Beiden onderschrijven de innovatieve techniek van deze Zwitserse keramiekspecialist.

Ook interessant