Duurzaam Bouwen

Ubbink Energy Roof, Best of Both Worlds

In de wereld van zone-energie zijn er twee grote strekkingen, namelijk fotovoltaïsche zonnepanelen en thermische zonnecollectoren.
Waar fotovoltaïsche panelen (PV) het best bekend zijn bij het brede publiek,worden thermische zonnecollectoren al veel langer gebruikt dan PV. In de oudheid werden zonnecollectoren al gebruikt om water op te warmen.Veel later, in de 20ste eeuw, werd de fotovoltaïsche technologie populair.

Tot op heden was het een moeilijke en ingewikkelde taak om PV en thermische collectoren samen te installeren. Om het geheel een estethisch uitzicht te geven was het zelfs nog moeilijker, door verschillende afmetingen en diktes, kleuren en fabricatie methodes. Het zag er steeds uit als een lappendeken.

Dit alles verandert nu met de introductie van het Ubbink Energy Roof. Eindelijk is het nu mogelijk om de beide types van panelen te combineren in een system dat zo mooi lijkt als de energie besparingen die het levert. Het resultaat? Een elegant dak wat eenvoudig te installeren is en prachtig om onder te leven. Dit is hoe we onze missie promoten: “Less Energy, More Comfort”.