UNStudio creŽert wijk met golvende gevels

16 september 2015 Bron: Architectenweb
In Beijing is het Fairyground Guorui Villa-complex opgeleverd. Bij het ontwerp van de villa's heeft UNStudio gestreefd naar de combinatie van individualiteit met het duidelijke gevoel van een gemeenschap. De villawijk is gesitueerd op een locatie waar twee rivieren samenkomen, omgeven door natuur en met zicht op de bergen. Zowel in het masterplan voor de wijk als het ontwerp van de villa's is ingespeeld op deze kwaliteiten van de locatie.

De vrijstaande dan wel geschakelde villa's staan langs ordelijke wandelpaden, als sculpturen met vloeiende vormen, op verschillende wijze georiŽnteerd op het omringende landschap. Om een voetgangersvriendelijk gebied te realiseren is gemotoriseerd verkeer in de wijk geminimaliseerd; een parkeerplaats ligt buiten de wijk.

Gevelonderdelen

In het ontwerp van de gevels van de villa's is gestreefd naar een sterke relatie tussen interieur en exterieur; daartoe heeft UNStudio gebruik gemaakt van verschillende 'sets' van onderdelen, zoals balkons, erkers, luifels, terrassen en daktuinen.

De toepassing van verschillende combinaties van deze onderdelen heeft geleid tot diverse villatypen door de wijk heen; bij de bereikte variatie is tegelijk een eenduidige uitstraling behouden. Door uit te gaan van een aantal basiselementen is bovendien efficiŽntie in de productie en bouw van de gevels gegarandeerd.

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo