Tuin

Tuintips voor eind oktober en begin november

Tuintips voor eind oktober en begin november
In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok van 03 uur 's nachts naar 02 uur teruggedraaid. Bij de overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het 's ochtends eerder licht, en 's avonds eerder donker wordt. November en wintertijd betekent echter nog niet direct rusttijd. Wie geniet van enkele dagen vakantie, heeft alvast de tijd om nog wat tuinkarweien op te knappen. Tijd om opnieuw naar binnen te trekken om vanop een afstand te genieten van de laatste metamorfoses in de tuin.

Een voedertafel zou in geen enkele vogelvriendelijke tuin mogen ontbreken! Een eenvoudige voedertafel maak je vlug met behulp van een steunpaal voor een partykaars, waarop je een plastic of stenen onderschotel plaatst. Je kan ook je lege 'hanging basket' gebruiken!

De bodem bewerken in de moes- of siertuin, door hem om te spitten heeft zo zijn voor- en tegenstanders. Wil je echter een stuk gazon weghalen, dan zit er weinig anders op dan omspitten. Je doet dit best vóór de winter omdat de graszoden dan veel meer tijd hebben om te verteren.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org

Ook interessant