Bouwmaterialen

Topper onder de kleidakpannen - Groot, groter, Nueva

Topper onder de kleidakpannen - Groot, groter, Nueva
Groot, donker en trefzeker. Neen, we hebben het niet over een bekende voetbalspits, maar over de Nueva, de nieuwste dakpan uit het aanbod van Koramic. Haar DNA? Een bruisende cocktail van eigenschappen. Een XXL formaat, een fijn en vlak aspect, slotvaste sluitingen, een op renovatie-uitdagingen afgestemde flexibiliteit en alles wat de dakdekker kan helpen voor een snelle en comfortabele plaatsing.

Deze dakpan is te bewonderen Tijdens Batibouw 2019 op de stand van Wienerberger in Paleis 5 van 21 februari tot en met 3 maart.

Esthetische efficiëntie

Efficiëntie zonder esthetiek schiet tekort, esthetiek zonder efficiëntie schiet zijn doel voorbij. De Nueva kleidakpan combineert beide. De grote pan heeft dankzij haar perfect vlakke vormgeving en de afwezigheid van een knik een onmiskenbaar hedendaagse en slanke uitstraling. Ideaal voor een ontwerp in die stijl. Het beschikbare kleurengamma in antraciet mat, titaan zwart en titaan grijs voegt daar nog flink wat stilistische kracht aan toe. Tegelijkertijd beschikt de Nueva kleidakpan over alle troeven voor een comfortabele, snelle en trefzekere plaatsing.

Likes voor nieuwbouw & renovatie

Buitenbeentjes hebben een voetje voor. Binnen het aanbod van Koramic is de Nueva de enige pan waarvan de dakdekker slechts 9,5 stuks nodig heeft om een vierkante meter dakafwerking af te ronden. Snelheid gegarandeerd, zeker als er grote dakvlakken op het programma staan.
Voor renovatieprojecten zet de Nueva dan weer de troef van de regelbare latafstand in. Dankzij de variabele kopsluiting (25 mm) veroorzaken verschillen in maatverdeling van de panlatten niet langer hoofdbrekens. Meer zelfs, eventueel kan de bestaande lattenstructuur behouden blijven, met alle budgettaire en tijdwinst van dien. De dakdekker hoeft ook de laatste rij pannen niet langer op maat te zagen. Twee nagelgaten vergemakkelijken de bevestiging van de pan.

Altijd trefzeker

Een kleidakpan moet niet alleen scoren in esthetiek en verwerkbaarheid, maar ook in trefzekerheid. Dat doet de Nueva probleemloos. De diepe sluitingen opzij en op de kop, de dubbele zijsluiting en de kruisgewijze plaatsing vullen elkaar netjes aan met het oog op een perfecte regendichtheid van het dakschild. Toppers scoren overal.

Wienerberger Nueva - Topper onder de kleidakpannen