Terras en oprit

Wienerberger introduceert Passaqua, de waterpasserende kleiklinker

Wienerberger introduceert Passaqua, de waterpasserende kleiklinker
In het marktsegment van hoogwaardig bestratingsmateriaal was er vraag naar kleiklinkers voor een waterdoorlatende verharding. Passaqua werd ontwikkeld door Wienerberger en zorgt ervoor dat water lokaal kan infiltreren in de bodem. Je kunt de nieuwe waterpasserende kleiklinker zelf bewonderen tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte (7 februari) én Batibouw (21 februari t/m 3 maart 2019) in Brussels Expo.

Passaqua met slimme afstandshouders

Passaqua is een strengpers kleiklinker met afstandhouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat het water niet door, maar laat het “passeren” via de bredere voegen. Het voegaandeel van een verhardingsproject met Passaqua is zo ongeveer 10% van de totale oppervlakte. Dat is minimaal vereist voor een waterdoorlatende verharding.

Driemaal troef: duurzaam, esthetisch en ecologisch

De Passaqua kleiklinkers zijn verkrijgbaar in 4 kleuren. Net zoals onze standaard kleiklinkers, heeft Passaqua een authentieke uitstraling en wordt hij met de jaren mooier. Dankzij de waterpasserende voeg vloeit het water snel weg. Daardoor is er minder kans op de groei van algen, mossen en onkruid in de voegen. De combinatie van de intrinsieke duurzaamheid, de esthetische kwaliteiten en de waterpasserende eigenschappen zijn de belangrijkste troeven.

Van terras tot openbare ruimte

De Passaqua is bijzonder geschikt voor terrassen en opritten van particuliere woningen en verkavelingen, verharde evacuatiewegen voor de brandweer en verhardingen van openbare ruimtes zoals parkings, pleinen, voet- en fietspaden…

Wienerberger introduceert Passaqua, de waterpasserende kleiklinker

Waarom Passaqua?

14,4% van Vlaanderen is verhard en dit aandeel neemt elke dag toe

Via die verharde oppervlaktes kan het regenwater niet meer doordringen in de bodem. Dat water wordt dan ook niet meer opgeslagen in de bodem en stroomt rechtstreeks weg via het rioleringsstelsel. Onze rioleringen zijn niet voorzien op dit toenemend waterdebiet. Om overstromingen en watertekorten te vermijden, zijn er regionale en ook stedenbouwkundige voorschriften om regenwater op te vangen en te gebruiken of te laten infiltreren in de bodem. De Vlaamse regelgeving verplicht bijvoorbeeld de aanleg van een infiltratievoorziening voor percelen groter dan 250 m2.

Kiezen voor Passaqua kleiklinkers is dus de eenvoudigste oplossing. Dankzij de waterpasserende kleiklinkers infiltreert het regenwater op een natuurlijke wijze in de bodem. Daardoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt het overstromingsrisico ingeperkt.

Vakbeurs Openbare Ruimte, Brussels Expo – Paleis, 1, 7 februari, standnummer 2.10
Batibouw-beurs, Brussels Expo, 21/02/2019 – 03/03/2019, hal 5, stand 309

Ook interessant